Puan vermedi·400 syf.····Okunma: 19 Eylül 2025 15:18 Hainin Mührü 2: Tanrı Kuyusu’nun Kemikleri • Övgü Deveci Safi
İlk kitabın ardından çok daha derin ve çarpıcı bir şekilde başladı kitap. Gizliman artık sadece bir macera mekânı değil; sadakatin ve ihanetin sınandığı, dostlukların kırılganlığının hissedildiği bir alan. Ada, karakterleri hayatta kalmak için zorlu görevlerle karşılaştırırken, iç dünyalarını da gözler önüne sermektedir.
Lunu, zayıf yanlarına rağmen zekâsıyla öne çıkmakta; Arm, babasını kaybettikten sonra acımasız ve karanlık bir figüre dönüşmektedir. Dante, stratejik zekâsıyla grubun aklı olurken iç çatışmalarını gizleyemiyor; Beau, duygusal yoğunluğu ile öyküye sıcaklık katıyor. Aspen’in liderliği güçlü görünse de, farkında olmadığı gizli düşmanları da bir gerilim yaratmaktadır. Hodbin ise farklılığıyla öyküye renk ve denge katıyor. Kitapta yer alan; Pim, Artuk, Serdir, Porsuk, Lev, Hoki, Tamu, Korkuluk, Beş Beter gibi karakterler de hikâyeyi daha da zenginleştirmektedir.
Kitapta görevler ve sırlar kadar karakterlerin içsel yolculukları da ön plandadır. Arm’ın karanlığı ile Lunu’nun zekâ ve direnci arasındaki kontrast, hikâyeye duygu ve gerilim katmaktadır.
Yazarımızın dili akıcı ve sürükleyiciydi; kitabın atmosferi de güzel kurgusuyla okuru içine çekmektedir. Kitap fantastik bir macera olmanın ötesinde, sadakat, ihanet ve insan doğası üzerine düşündürmektedir.
Son sayfalara geldiğimizde ise merak daha da katlanarak artmaktadır. Son kitap olarak düşünmüştüm ama devamı varmış. Üçüncü kitabı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Yazarımızın emeğine, kalemine sağlık..