·544 syf.····Okunma: 21 Eylül 2025 04:07 Selamlarrrrr
Duygularımı nasıl toparlayacağımı bilmiyorum. Kitabın özellikle sonları beni yakıp, yıkıp kül etti. Sonları okurken ağlamaya başladım biraz durdum tekrar, resmen ara ara nefes alma ihtiyacı hissettim. Yazara mutsuz son diye kızanlar olduğunu biliyorum ama bence kitaba yakışan bir son olmuştu. Gerçekçi bir son olmuştu. (Unutmayın hayatta herşey mutlu sona kavuşmaz ) Seriyi gerçekten çok seviyorum ve bu kitapta çıkardığım alıntının haddi hesabı yok.
Evettt serinin son kitabına gelirsek; ikinci kitaptan itibaren Talia ajan olarak dayısının inine girmek için yetiştirilmeye başlanmıştı. Bu kitapta eğitimleri hız kesmeden devam ederken Barut Ulu ile de nikahları kıyılır. İsteme gecesinde Mermi ve Barut Ulu ikilisine gülmekten öldüm desem yeridir. (Bizden mutlusu yok keşke o düğünü de yapsaydık ama be ) Ve evlendikleri gibi Talia, Kasırga Hava Üssü' nde sıkı bir eğitime tabi tutulur. Bir askerden farksızdır artık. Herşeye hazır olunca da Makedonya'ya dayısının dünyasını başına yıkmaya gönderilir. Dayısının başı çektiği terör örgütünün tüm liderleri tek tek Hayalet Timi tarafından avlanır. (Bir sahneler yazmış hop oturup hop kalktım ben okurken. Uluyacaktım nerdeyse ) Operasyonumuzun ismi: Bir Kibritle Yok Olmak
İsmi o kadar anlamlı ki bayıldım o kısmı okumaya. Kitabın adının da anlamını daha net kavramış olduk bence okurlar olarak. BKYO operasyonu epey uzun soluklu olur yeni evli çiftimiz bir yıldan uzun süre görüşemezler. Ve en son tüm örgüt ele başları öldürülür geriye bir tek Talia' nın dayısı kalır. Resmen curcuna kopar ve timden bir şehidimiz vardır. (Diğer okuduğum askeri kurgulardan yola çıkarak söylüyorum ben şehit ettiği kişi için budur ya dedim çünkü genelde timdeki en etkisiz elemana kıyıyor yazarlar ama Özge asla acımamış. Ki yine sadece onda dikkat ettiğim bir detay söyleyeyim timde her karakteri ayrı ayrı işlemiş, hiçbirini sönük bırakmamış.) Talia' nın dayısının sonu tam ona layık olurken bizi Barut' tan yana vurur şerefsiz. (Kanayan yaram bu sahne ) Ben bu kısmın spoisini yemediğim için okumak epey ağır geldi. Ben iyi yazıldıysa mutsuz son severim ve bu cidden iyiydi beni kahretti. Yani aralıksız son kırk sayfa, her sayfa da zırıl zırıl ağladım. Ama ne var biliyor musunuz o şehit sahneleri, geride kalanlar, hissedilen duygular o kadar gerçekçiydi ki ben çok sevdim. Timin diğer üyelerine gelecek olursam; Fısıltı ve Yaman arasındaki o bağa şok oldum ben asla beklemiyordum. Yine Yavuz Öztürk detayı sen bir markasın adam o ne cool' luk. (Kurban olayım bu adama ayrı kitap yaz nolurrrrr ) Siren ve Kanca' yı ilk kitaptan beri çok seviyordum bu kitapta da onlarla aşk yaşadım. Ve ve ve benim best ciftim Akif Cesur ve Umay... Bakın böyle bir sevda yok. Allah'ım aralarındaki o çekim, Akif'in o ettiği cümleler ulan geberdim, eridim bittim adammm.
Kitabın sonlarında Barut ve Talia arasındaki diyaloglar, Barış' ın Barut' a söylediği cümleler ve Akif Cesur' dan destek alan Barut Ulu Boratav beni mahvetti. Ağlamaktan helak oldum. Zihnindeki unutulmayacak isimlerden biri olduğun için teşekkür ederim Yüzbaşı Boratav. İyi ki yazılmışsın. Ben çok severek okudum. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim