·324 syf.··Beğendi
···Okunma: 21 Eylül 2025 10:03 #PROFESYONEL 9/10
Kitap Yorumu
# Polisiye Kurgu
# 1. Kitap
# Polis Kadın & Hırsız/Profil Uzmanı Erkek
+ Sonuçlanamayan bir dava sonucu bir hırsızla işbirliği yapılmaya karar verilir ve Polis teşkilatına profil uzmanı adıyla bir hırsız gelir .
+ Başrol kadın karakterimiz bu beyefendi nin gelmesiyle birlikte asıl başrol karakter olma aşamasına ilk adımını atıyor. Yani Haris , Hacer 'in dönüm noktası.
+ Bir hırsızın polislerle işbirliği yapması ne kadar doğru gelebilir ki insana ? Ama tam tersi polisler içlerinde kendilerine karşı bile bir güven içerisinde değilken bunu sorgulamak kimin haddine.
Sorguları düşünmeden tamamlamaya çalışmaları, kanıtları kendilerince tanımlamaları ... Cidden beni sinirlendirdi. Çırak gibiler daha yolun başındalar ama buna rağmen ön yargılarını takip edebiliyor ve Onlara Cidden yardım etmek isteyen birinin yoluna taş koyuyorlar .
+ Davalar basit değil hep bir şüphe var ve son dava daha yeni başlamışken 1. Kitap bitti ve en heyecanlı sonlardandı diyebilirim .
Davalar birbirlerinden farklı , sonuçlar düşündüğümüzden farklı .. İşte Polisiye Kurgu.
Basit diye tamamlanmaya çalışılan davaların Profesyonel yardımıyla iç yüzleri ortaya çıkıyor ve hırsız dediğimiz adamın bizden (bazı polislerden) daha çok çabalamasını okuyoruz. Doğru yolda yanlış adamla doğru adımları atıyoruz.
+ 1. Kitabın finaline yakın Hacer ve Haris arasında bir bağ oluştu . Kitabın başında zaten kader onları birleştirdi ama gittikçe daha da derinleşiyor gibi.
- Okurken yazım yanlışları (genellikle harf eksikliği) dikkatimi dağıttı.Yeni basımda ve diğer serinin diğer kitaplarında bunun düzeltileceğini düşünüyorum .
+ Yeni gelen ekiple , yeni davalarla ve yeni aksiyonlarla 2. Kitap da görüşmek üzere