Selçuk Baran'ı yılların duayeni sahaf İlhami Abi'nin (Antalya) tavsiyesi üzerine tanıdım. İlk sayfalardan itibaren sizi hemen içine alması, yalın ve basit ifadelerle karakterlerin içinde bulundukları durumu ve hisleri bu kadar net anlatması nedeniyle bir solukta okunabilecek bir öykü. Daha uzun haliyle bir roman halinde olması gerektiği istemiyle kitabı bitirdiğimde, baş karakterlerin hayatları özellikle Halim'in ablasının yaşamı hakkında içimde bir merakla kaldım. Diğer kitaplarını da mutlaka okuyacağım bir yazar ile tanışmış olmanın verdiği heyecanla kitap sitelerinde soluğu aldım. Hikaye boyunca sürekli üzgün, mutsuz, yaşadığı hayattan memnun olmayan insanları okusak da temelinde mutlu olmak için nelere sahip olmamız gerektiğini aslında bize anlatıyor. En iyi seviyede ekonomik özgürlüğü olan, sağlığı yerinde, gelecek kaygısı olmayan, düzenli bir ailesi olan insanların içinde bulunduğu mutsuzluk özünde mutlu olmayı bir ev bir araba gibi ekonomik karşılığa bağlı gören insanlar için çarpıcı bir betimleme.