·205 syf.····Okunma: 22 Eylül 2025 18:29 Mecid-i Hilal – Allah Sevgisi kitabını bitirdim nihayet. Kitap, Allah-u Teala’yı sevmenin yolunun O’nu gerçekten bilmekten ve öğrenmekten geçtiğini anlatıyor. Buna dair Kur’an’dan ve sünnetten çok fazla delil getiriyor. Aynı zamanda sahabenin ve alimlerin hayatından da örneklerle Allah’ın sevgisini nasıl kazanabileceğimizi gösteriyor. Kitabın en güzel yanlarından biri, Allah’ı nasıl bileceğimize ve nasıl dua edeceğimize dair yol göstermesi. Çünkü bazı kitaplar bunu üstü kapalı bırakırken, yazar bunu gayet açık ve anlaşılır bir şekilde aktarmış. Net ve anlaşılır olması kitabı okurken ayrıca kolaylaştırdı ve sevmemi sağladı.
Okurken birçok şey öğrendim. Bildiğim bazı şeyleri yeniden hatırlayıp “evet, bunu yapmalıydım” dedim. Özellikle dua konusunda eksiklerimi fark ettim ve onları giderebilecek çok güzel yollar buldum. Kitapta geçen dualardan birini de kendi dualarıma eklemek istiyorum. Mecid-i Hilal’in kitapları bana genel olarak huzur verir, bu kitabı ise daha da güzel buldum. Allah’ın merhametini çok etkileyici bir şekilde anlatıyor. Hatta zalim kullarına, yani inkâr edenlere bile merhamet kapısının açık olduğunu göstermesi beni çok etkiledi. Bu yönüyle Allah’ın merhametini derin bir şekilde hissettiren bir eser oldu benim için.