2025 66. kitabı
Yetişkin klasiklerin en büyük özelliği zamansız olmalıdır. Hangi devirde yazılmış olursa olsun bugünü ya da bugün de geçerli olan insana dair kavramları anlatıyor gibi hissedersiniz. Çocuk klasikleri ise sadece zamansız değil aynı zamanda 'yaş' sızdır da. Hangi yaşta okursanız okuyun sizi bir yerden yakalar ve başka bir zamanda tekrar okuduğunuzda yaşanmışlıklara bağlı olarak ayrı bir etki bırakır ve farkındalık oluşturur. Terabithia Köprüsü tam da böyle güçlü bir kitap. Bu güzel kitap, çocukların hayatı anlamlandırmak, onunla başa çıkabilmek ve kendilerini keşfedebilmek için hayal gücünü kullanmaya ne kadar ihtiyaçları olduğunu gösteriyor. Ve tabiki sizi anlayan ve anlayabildiğiniz bir dosta... Jess ve Leslie'nin dostluğu da Jess'in önce kaçmasına rağmen böyle sağlam bir ilişkiye dönüşüyor. Gerçek arkadaşlar sizi olduğu gibi kabul eden ama aynı zamanda kabuğunuzdan çıkmanız için teşvik edenlerdir. Hayat beklenmedik gelişmeler, değişimler demek. Ve buna en çok direnenler de çocuklardır aslında. Kurdukları güvenli ve mutlu dünyanın yıkılmasını istemezler. Fakat bazen içinizdeki gücü ortaya çıkarıp yola devam etmeniz gerekir. Bunu en iyi yapabilenler de yine çocuklardır. Kitabın sonunda yazarın kitabı yazma nedeni de açıklanmış. O kısmı okuyunca da evet bu tür kitaplara ihtiyacımız var, okunmalı diye düşünüyorsunuz.
Terabithia KöprüsüKatherine Paterson · X-Libris Yayınevi · 202520 okunma