Okan Çelik // Kanatların Ardında "Mona ve Poouli"
•Büyükten küçüğe herkesin okuyacağı bir kitaptan bahsedeceğim merak, tecrübe ve keşfetmenin yolculuğu bir arada.
•İnsan olmanın hayali ile yaşayan Mona inatçı ve birazda huysuz olan Poouli ile "Ora" adını verdikleri yere göç etmek bir yolculuğa çıkıyorlar. Ora'ya vardıkları zaman bir dilek dileme hakları olacaktı.
•Poouli insanları pek sevmiyor ve onlara karşı temkinli yaklaşılması gerektiğini düşünüyor hatta onlarla aynı yerde dahi bulunmak istemiyor( bu konuda haklı maalesef) Mona ise başlarda insanlara karşı çok yakın ve sıcak hissediyordu insan olmayı dilemek istediğini söylüyordu ama yolculuğu ilerledikçe bu umudu ve yakınlığı azalmaya başlıyor.
•Bu iki kuşun bakış açısından insanları yeniden tanımlamak ve onların çevreye karşı tutumlarını görmek hem keyifliydi hem de ders niteliğindeydi.
•Mona ve Poouli insanların doğaya ve birbirlerine olan davranışlarını sevgisizliklerini verdiklerini zararı göstererek bizlere ayna oluyorlar aslında değindikleri yerler hatalarımızı fark etmemiz ve kendimize çeki düzen vermemiz için bir mesaj.... Bu iki dostun macerasına ve yaşadıklarına daha yakından tanık olmak için okumanızı tavsiye ederim Ora'ya vardıklarında dilek haklarını ne için kullanmışlardır sizce? Cevabı kitapta