Puan vermedi·141 syf.····Okunma: 23 Eylül 2025 20:41 Yolculuk / Hanife Mert
Bir yolculuğun en kıymetli durağı, insanın kendine vardığı yerdir; bu kitap da işte o varışın hikayesi.
Kitabı tanıtırken bu cümleyle başlamak istedim, çünkü kitabın genel özeti insanın önce kendine varması, kendini tanıması ve kendine uğraması hakkında..
Öyle bir dille yazılmış ki, yazarımız bir psikolog gibi, dost gibi, arkadaş gibi bizim ruhumuza iyi gelecek anılarını, hikayelerini ve düşüncelerini anlatıyor. Okurken huzurlu hissediyor ve hiç bitmesin istiyorsunuz.. Ben bitirdiğim de babaanneyi rahmetle andım ve ne güzel bir evlat yetiştirmiş, ne güzel mallar anlatmış diye gurur duydum..
Yazarın kalemiyle ilk defa tanıştım ve sevdim, her sayfada altı çizilesi bir çok cümle buldum. Tekrar tekrar okunacak türden bir kitap.
İçerisinde umut, sevgi, kadınlar, eğitimin önemi, özsaygı, anılar, masallar her şeyden bir parça var ve hiç sıkmadan 121 sayfada su gibi akıp bitiyor.
 bir kadın gülmeyi unuttuğunda, saçlarından süzülürmüş acılar.
evlilik bir ast - üst ilişkisi değil, birbirini candan seven bir dost ilişkisidir.
sevinçleri odaklanmak yüreği besler, zihni açar, yaşamın anlamını çoğaltır.
 cehalet sadece bilgisizlik değil, aynı zamanda gönül körlüğüdür.
geçmişin yükünden kurtulamadığımızda, her sabah yeni bir güne değil, düne uyanıyoruz.
 insan umut ettiği ölçüde yaşar.