Lissa, küçüklüğünden beri yok sayılan, sevgiden mahrum bırakılan bir çocuk. Babasının ölümü, annesinin kaybı ve sonrasında bakımevine yatırılması onun hayatını tamamen değiştiriyor. İçinde hep fark edilme ve sevilme arzusu olsa da bunu elde edebilmek için seçtiği yollar gittikçe daha tehlikeli hale geliyor. Hemşire olduğunda ise bu meslek onun için sadece insanlara yardım etmek değil, aynı zamanda kendi karanlık yanıyla yüzleştiği bir sahneye dönüşüyor. Çünkü başkalarının hayatına dokunma imkânı aynı zamanda onları yok edebilme ihtimalini de beraberinde getiriyor…
Kitabı okurken sürekli “acaba şimdi ne olacak?” sorusunu sordum. Yazar, Lissa’nın zihnindeki çelişkileri öyle başarılı yansıtmış ki bazen ona acıyorsunuz, bazen de ürküyorsunuz. “Hiçbir şey göründüğü gibi değildir” cümlesi bu kitap için gerçekten tam yerinde olmuş.
Ben bu eseri çok sürükleyici buldum; psikolojik derinliği, gerilimi ve karanlık atmosferiyle bir solukta okunabilecek türden. Psikolojik gerilim sevenlere kesinlikle tavsiye ederim!
Siz böyle karanlık karakterlerin dünyasına girmeyi sever misiniz?
#hemşire #valeriekeogh #psikolojikgerilim #kitapönerisi #kitapyorum #bookstagram #yakamozyayınları #sonsuzkitap