İnsan ruhunun labirenti
2025 380. kitabı
Azra Kohen’in “Fi” adlı eseri, insan psikolojisinin derinliklerine cesur bir yolculuk sunar. Kitap, özellikle bireyin tutkularıyla, arzularıyla ve güçle olan çatışmasını mercek altına alır. Kohen, karakterlerini yalnızca hikâyenin taşıyıcıları olarak değil; birer ruh laboratuvarı gibi kurgular. Her bir karakterin içsel dünyası, okuyucuyu insan doğasının karmaşıklığı ve psikolojik labirentleriyle yüzleştirir. Romanın temaları arasında aşk, hırs, kontrol, özgür irade ve kimlik arayışı öne çıkar. Yazarın dili akıcı, yer yer felsefi ve düşündürücüdür; okuyucuya karakterlerin davranışlarının ardındaki psikolojik motivasyonları sorgulatır. Kohen, “Fi” ile sadece bir hikâye anlatmaz; aynı zamanda insanın kendi sınırlarını, zaaflarını ve güçlü yanlarını keşfetmesine rehberlik eder. “Fi”, modern insanın ruhsal yolculuğunu ve içsel çatışmalarını etkileyici bir biçimde yansıtan, psikolojik derinliği olan bir başyapıt niteliğindedir.
Akilah Azra Kohen
Akilah Azra Kohen
Fi
Fi
FiAkilah Azra Kohen · Destek Yayınları · 201421,4bin okunma
Bir faşist ve siyonist yazarın bu kitabını okumak ve değerlendirmek dahi utanç verici.
Önceki 6 yanıtı göster
Kerem Yılmazer
Kerem Yılmazer
Bu saçma benzetmeler ve alıntılarla kendini akıllı mı sanıyorsun? Kitabı okumadan, yazarı eserinden ayırmadan yorum yapman zaten seviyeni gösteriyor. İnsanlık için anlamlı bir şey istiyorsun ama kendi katkın sıfır. Aynalı Baba'nın sözlerini bile yanlış yorumlayıp, kibirli bir nutuk atıyorsun. Saplanmışlık kapatmak mı? Senin sığlığın zaten tartışmayı bitirmiş, boşver gitsin.