Frederick Forsyth’in gerçek olaylardan ilham alan polisiye ve gerilim türündeki ilk eseri Çakal. Kitabımızın ilk başlarındaki bazı detaylar okurken zorlasa da belli bir süre sonra kendimi inanılmaz bir kurgunun içerisinde buldum. Eser, ilk kez 1971’de yayımlanmış ve oldukça beğenilmiş. 1973 yılında filmi, 2024 yılında ise dizisi yayımlanıyor. Yılın en iyi dizisi olarak anılıyor, ilk fırsatta izlemeyi düşünüyorum. Zekice bir kurgu, her satırda delicesine bir merak böyle bir eseri kim sevmez ki. Benim gönülden tavsiyemdir.
Hedef Fransa’nın cumhurbaşkanı Charles De Gaulle, yapılması planlanan siyasi bir suikast girişimini tüm detaylarıyla okuyoruz. Farklı örgütler tarafından bazı girişimlerde bulunulmuş ancak başarılı olunamamıştır. Ve sonuç olarak bu iş için Çakal görevlendirilmiştir. Bu arada belirtmeden geçmek istemiyorum kitabımız gerçek olaylardan esinlenerek yazılmıştır. İnce ince işlenerek, bütün detaylara dikkat edilerek Charles için oldukça planlı suikast düzenlenmiştir. Peki ne oldu? Çakal bu görevi başarabildi mi? Eserimiz hakkında çok fazla detay vermek istemiyorum çünkü okuyarak keşfetmeniz gereken şeyler var.
Bu süreçte Fransa’nın en iyi komiseri olan Claude ‘ye bu dosya verilir. Suçla başa çıkmakla görevlendirilen Komiser Claude Lebel, elinde hiçbir ipucu olmamasına rağmen imkansızın peşinden ilerler. Peki acaba başarabildi mi? Elinde bir tek iz olmadan bu dosyayı sonuçlandırabilecek miydi Claude? Okuyun.