Hava harp okulunu başarıyla bitiren Kartal Tan 1966 yılında jet pilotu olarak Eskişehir'de görevlendirilir. Hüma Toygun ile evlenir ve kızları Yıldız doğar.1963 yılında Kıbrıs'ta Rumlar ve Kıbrıs Türkleri arasında olaylar başlamış ve Kanlı Noel denilen saldırı gerçekleşmiştir.Amaç Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanmasıdır.Türk jetleri Kıbrıs üzerinde uçarak gözdağı vermektedir. Özel bir çocuk olan Yıldız annesiyle beraber babasının doğum günü hazırlıklarını yaparken rüyasında babasının uçağının düştüğünü görür. Ertesi gün kötü haber kendilerine ulaşır.Hüma Tan bu olaydan sonra asla kendisini toparlayamaz.Kızını görmek istemediği için Ayvalık Mutlu Köye kuzeni Zeynep'in yanına gönderilir.Yıldızda dedesinin yanında büyür.Rüyalarında zaman zaman anlam veremediği olaylar yaşayan Yıldız çözüm bulmak için psikolog olur evlenir ve bir oğlu olur.Annesiyle iletişim kurmak için mücadele eder ama çabaları hep boşunadır. En yakın arkadaşı ve kuzeni Sude'dir. Sude'nin de anne ve babası bir trafik kazasında öldüğü için amcası Kartal Tan nüfusuna almıştır. Fakat Kartal Tan da ölünce Sude'de hala ve eniştesinin yanında büyür ve mimar olur.Aynı firmada çalıştıkları Cengiz Bozokla beraber bir proje için İtalya'ya giderler.Cengiz sudeyi çok yakından takip etmekte ve projelerini çalarak kendi işiymiş gibi sunmaktadır. Bu olaylar karşısında sesini çıkaramayan Sude Cengize sinir olmaktadır.Oysa Cengiz, Sude ve Yıldız arasında bilinmeyen bir bağ vardır. Bu olaylar olurken arka planda geçmişe dönülerek Kıbrıs Türkleri ve Rumlar arasındaki çatışmalar, EOKA terör örgütünün yaptıkları eylemler Türkiye'nin Kıbrıs harekatı ve Kıbrıs'ın özgürlüğüne kavuşmasını okuyoruz.Oysa Kıbrıs'ta bu olaylar başlamadan önce Rumlar ve Türkler birarada huzur içinde yaşarlar. Sadece Rumlar Türklerle evlenmezler.Cengizin annesi Kıbrıs'ta yaşayan Rum Efgaliptodur.Babası ise bir Türk olan Timuçindir. Kıbrıs olaylarının başında çok iyi anlaşan iki aile birbirine düşman olur ve ayrılmak zorunda kalırlar. Bu sırada Efgalipto hamiledir ve Timuçin mücahit olarak savaşırken ölür.Efgaliptonun babası Yorgo kızını olaylardan uzaklaştırmak için İngiltere'ye gider Cengiz orada doğar ve İngiliz vatandaşı olarak hayatına devam eder.Ama Türk ismi Kıbrıs'ta şehit düşen Cengiz Topelden esinlenerek konmuştur.Yorgo bir süre sonra topraklarını özleyerek Kıbrıs'a döner. Olaylar artmıştır. Balıkçı olan Yorgo denizde baygın bir pilot bulur gizlice onu iyileştirir. Bu Kartal Tandır ve hafızasını yitirmiştir.Yorgo Kartal Tan ile birlikte İngiltere'ye gider.Efgalipto Kartal Tan ile evlenir ve Cengize baba olur.Kartal Tan ölmemiştir.Yıllar geçtikçe Kartal Tanın gerçek kimliğini öğrenen Cengiz bu olaylardan dolayı Sude ile yakınlaşmıştır. Çünkü nüfusta Sude Kartal Tanın kızı olarak görünmektedir.O sırada Yıldızın dedesi vefat etmiş ve annesiyle ilgili tüm gerçeklerin anlatıldığı bir sandık bırakmıştır. Yıldızın annesi Hüma Tan da kızı gibi mistik güçlere sahiptir.Yıllar içinde Alzeimir olan Hüma Tan kızıyla bu güçler sayesinde iletişim kurmaya başlamıştır.3nesile uzanan bir aşk hikayesi, Kıbrıs'ın mücadelesi çok güzel ve akıcıydı.Gerçek olaylara dayandığı için çok zevkle okunuyor.