2025 75. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2025 14:03
... Kelimelerimin kifayetsiz kaldığı bir andayım. Ana karakterimiz Kestra 16 yaşında ve hayatının 2 yılını sürgünde geçirmiş, bilindik "ay çok kırılganım ama koca bir adamı da tek vuruşta indiririm" klişesinin yarım tık üstünde (kırılganlığına o kadar değinmiyorlar, çok şükür). Love interest'i Simon ise isyancıların arasında, ne kadar şaşırtıcı. Ayrıca her ne hikmetse DÖRT GÜN içinde (evet geçen gün sayısını da belirtiyor yazar), birbirlerini nefret etmekten öpüşmeye geçiyorlar. Dört gün. 4. Dört. Yaşanan bütün olaylar, -Kestra'nın kim olduğunu bulması, Kestra'dan bulmasını istedikleri hançeri bulmaları, karakterlerin arasında iletişimin değişmesi, Kestra'nın anlaşmalı evlilikten dönmesi, inanılmaz kötü hükümdarın gazabından kaçmaları ve yaklaşık 94 kere ölümü atlatmaları- DÖRT GÜN İÇİNDE oluyor. O kadar sinirimi bozdu ki bu zaman sıkışıklığı ve her şeyin sanki normalde insan duyguları ve davranışları bu şekilde gelişebilirmiş gibi koştur koştur anlatılması. Ayrıca yazarın 16 yaşında bir kızın düşüncelerini ve duygularını anlatma kabiliyeti olduğunu düşünmüyorum, okurken karakterin kendini değil de yazarın karakteri anlattığı çok belliydi. Ortaya çıkarılan sırlarla plot twist yapılmak istenmiş ve sanki karakterler bu sırları çok iyi saklayabilecekmiş gibi gizemli bir hava katılmak istenmiş ama ÇOK BAŞARISIZ. Uzun zamandır ilk defa bir kitaptan böyle nefret ettim herhalde. Arkadaşlar, şu krallığı devirmeye çalışan seçilmiş karakterli, sihirli büyülü kitapların ana karakterlerini Allah kitap aşkına en az 25 yaşında yapın ki bir anlamı olsun. Anlatım dili ergen dili olamayacaksa o zaman first pov yerine thir pov yazın ki bari kendi diliniz sırıtmasın. İndirimde buldum diye serinin üç kitabını da almıştım ama okuyacağımı sanmıyorum. Zaman kaybı.
Hainin OyunuJennifer A. Nielsen · Yabancı Yayınları · 2020431 okunma