neokudum
#novellaneokuyor
#pr#gifts
ZEN ÖĞRETEN KEDİ
“Yıllardır arıyorum ancak bulamadığım çok şey var hâlâ...ˮ
‟Aradığın şey nedir?ˮ
‟Keşke bilseydim.
Belki huzur.
Belki kabulleniş.
Belki de dünyayı anlamlı kılacak bir yol...ˮ
Her ne olursa olsun ve ne durumda olursak olalım asıl önemli olan şeyin elimizdekilerle yetinmek olduğunu , elimizdekilerin kıymetini bilmeyi ve aynı zamanda o olumsuzluklara rağmen o olumsuzlukların içerisinden güzel şeyler çıkarabilmeyi başaranların hikayesi aslında bu eser. Ya da şöyle demeliyim bunu anlatan bir eser.
Aslında anlamı o kadar derin ki . Mesela Zen neydi?
Sen aslında kökü Budizme dayanan bir felsefe ve yaşam biçimi. Temelde zihni dinginleştirmek, anda kalmak ve farkındalıkla yaşamayı amaçlar.
Bu eserde kahramanımız Kedi’nin Kadim Ağaç’a uzanan yolculuğunu bize anlatır. Bu eser kedinin içsel yolculuğudur aslında. Yer yer küçük detaylar vererek bizim kendimizi sorgulamamız da sağlar. Aslında bir düşüncenin bile bizim hayatımızın ne derecede şekillendirdiğiğini değiştirdiğini bize anlatır. Hayatımızdaki o ufak dönüşümler aslında büyük şeylere gebe olarak kalır. Aynı bir kanat çırpma meselesi gibi.
Yazarımımızın son kısımlarda Zen nedir Zen öğretisi nelerdir gibi kısımlarını okuduktan sonra bu öğreti hakkında daha fazla araştırma yapıp çok güzel bilgiler elde edindim. Yani bu eser bana bir çok şey kattı diyebilirim.
aslında bu felsefe tam da beni anlatıyor ; sessiz kal, anda kal ve sadelikte huzuru bul.
Sizde aslında kahramanımız kedinin yolculuğunu merak ediyorsanız bu yolculuğa sizi de davet ediyorum
Yorumlarınızı merakla bekleyeceğim
@epsilonyayingrubu
Epsilon Yayınevi
#epsilonyayınları #epsilonyayınevigrubu #zenöğretisi #zenöğretenkedi #kitapyorumu #öneri #kişiselgelişim #jamesnorbury
Zen Öğreten KediJames Norbury · Epsilon Yayınevi · 2025128 okunma