2025 15. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2025 00:29
Sadi Koçaş ile ilk defa, Atatürk'ten 12 Mart'a (4 cilt) isimli, 1940 lı yıllardan 27 Mayıs 1960 darbesine giden sürece dair anılarını okurken tanışmış olduk. 27 Mayıs a dair okumalarım beni ister istemez 1960 süreci '71 muhtırası ve sonrasını incelemeye sevk etti. Sadi Koçaş 1960 sonrası mecliste parlamenter olarak çalışmalarına devam ediyor ve 12 Mart darbesi sonrası kurulan 1. Erim Hükumetinde başbakan yardımcısı görev alıyor. 1960 - 1971 arası yaşananlara dair araştırma yapacak olanlar için önemli bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Tabi dönemin diğer siyaset aktörlerinin anıları da karşılaştırmalı olarak incelenmeli. Son olarak kitabın başına düştüğüm notu buraya alıyorum; "Bunu yazdığım sırada 14.kısmı bitirmek üzereydim. Yine ve kaçıncı defa bilmiyorum, iyi ki Sadi Koçaş ile ve anıları ile tanışmış oldum. 'DEVLET ADAMI' kavramına uygun insanlar en az Sadi Koçaş kadar olmalı. İmam Hatip Okulları konusunda ki ifadeleri takdire şayan olmuş. 24.02.25 02.00" Bir insan kaç yazar için "keşke hayatta olsaydı da tanışabilseydim kendisiyle...." diyebilir ? Bunu incelemiş olduğum 5 kitabınının her yerinde kendi kendime söyledim.
Atatürk’ten 12 Mart’a - AnılarM. Sadi Koçaş · Cem - May Dağıtım · 19781 okunma