2025 7. kitabı
Makioka Kızları’nı rafta görüp elime aldığım ve arkasını okuduğum andan beri kitabı okumaya dair çok büyük bir heyecan içindeydim. Ve heyecanlanmakta da haklıymışım. Makioka Kızları 860 sayfa olmasına rağmen su gibi akan, insanın elinden düşürmek istemeyeceği bir roman. Roman genel olarak, Saçiko, Yukiko, Taeko ve ablaları Tsuruko’nun başlarına gelenler, kardeşler arasındaki bağlar, başlarına gelen olaylarla toplumun o günkü bakış açısı, yine bu olaylar vesilesiyle Japonya Kültürü, dolaylı da olsa Japonya ve dünyanın savaş döneminde olması ve bunun insanların hayatına nasıl etki ettiği, toplumda nelerin hoş karşılanıp nelerin karşılanmadığı, Japon halkının düşünce ve aile yapısı gibi bir çok konuya değiniyor. Ben kitabı okurken kendimi Makioka ailesinin bir üyesi gibi hissettim. Yeri geldi Saçiko gibi sinirlendim, Yukiko’ya üzüldüm ve Taeko’ya inanmak istedim. Etsuda sanki benim gözümün önünde büyüdü. Kısacası ben kitabı elimden hiç düşürmeden okudum ve okurken de kendimi bu gerçek dünyanın içinde gibi hissettim. Kesinlikle tavsiye ediyorum
Makioka KızlarıCuniçiro Tanizaki · İthaki Yayınları · 2025271 okunma