2025 87. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2025 23:14
Saklı Resimler; ilk sayfasından itibaren dış dünyayı unutturan kurgusu, gizem ve gerilim unsurları ile örülü merak uyandıran hikayesi, her ne kadar şimdiki zaman ile aktarılsa da su gibi akan anlatımı ile soluksuz okuduğum ve beğendiğim bir kitap oldu. 2022'de goodreads yılın en iyi korku romanı ödülü alsa da; bir korku hikâyesinden ve korku unsurlarından çok psikolojik gerilim türünü yansıttığını söyleyebilirim. Gizemin çözüldüğü, gizli yerlerin aydınlatıldığı final bölümünde benim için pürüzler olsa da; bütün olarak ele alındığında, akıcılığını kaybettirmeyen, görmezden gelebildiğim bir yapıya sahip. Mallory Quinn geçmişte yaşadığı travmalar nedeniyle ilaç ve madde bağımlılığı geliştiren, 18 aylık rehabilitasyon süreci sonrasında hayatında yeni bir sayfa açmaya çalışan 21 yaşında bir gençtir. Sponsorunun desteğiyle yeni bir başlangıç yaparak bir ailenin yanında iş bulur. Görevi, ailenin 5 yaşındaki oğlu Teddy ile ilgilenmek ve onun bakıcılığını yapmaktır. Uyumlu, sessiz ve içine kapanık bir çocuk olan Teddy, Spring Brook’a taşındıktan sonra resim çizmeye başlar. Ancak başlangıçta masum görünen bu çizimler, zamanla giderek karanlık bir atmosfere bürünür ve bir yetişkinin elinden çıkmış gibi görünmeye başlar. Mallory, Teddy’nin çizimlerinde gizlenen karanlık sırrı çözmeye çalışırken kendisini gerilim ve sırlarla örülü bir hikâyenin içinde bulur. Teddy’nin çizimlerine de yer verilmesi,resimlerin gittikçe değişen ve karanlık bir düzleme evrilen yapısı, kitaba farklı ve dikkat çekici bir boyut kazandırıyor. Akıcı kurgusu ve merak uyandırıcı atmosferiyle, gizem dolu bir hikâye arayışında olanlara önerimdir.
Saklı ResimlerJason Rekulak · İthaki Yayınları · 2025239 okunma