**SPOILER**
2025 42. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2025 17:41
Öncelikle bu kitabı Yaşar Kemal okuduktan sonra okumamalıydım çünkü olağanüstü bir Türkçe kullanımından sonra çeviri bir kitap okumak pek mantıklı değildi. İlk 50 sayfa sayfalara baktım sadece. Kitabın dünyası güzel ama veriliş şekli karışık geldi. Sanki elimde bir sözlük varmış gibi sayfa sonlarında her şeyin açıklanması yapılmıştı ve bu benim konuda kalmamı engelledi. Akıcı olmadı. Ha, siz ne düşünürsüz bilmem ama benim için kitabın akıcılığını engelledi ve 2 puanı oradan kırdım. Ama her şeyin açıklamaları yapılmasına rağmen bazı şeyler yine havada kalmıştı. Sonlarda felaket bir plot twist vardı. Yazarın hiçbir yan karakteri hayatta bırakmaması beni biraz üzdü. Isayama mısın be adam ya... Neyse... Adonai'nin kaçması beni sevindirdi sadece, demek ki diğer kitaplarda da göreceğiz. Güzel. Tric'in ve Lord Cassius'un öldüğüne inanamıyorum bu arada??? Tric bir yerden çıkarmış gibi geliyor nedense ama çok da imkansız baktığınız zaman. Lord Cassius içinse.. SIGHH.... gerçekten... İnanamıyorum bu kadar "güçlü" gözüken bir adamın tak diye ölmesine. Gölgelerin içinde kaybolması falan gerekirdi Hazbin Hotel'in Alastor'u gibi ykwim. Kİ Mia'nın böyle yaptığı düşünülürse neden Cassius yapmadı?? Onun ölümü gerçekten gereksizdi ya. Ama tabii seriyi uzatmak, Mia'nın sorularına cevap bulmasını uzatmak için yapılması gerekiyordu galiba. Kendi hikayesinde mc olan biri 16 yaşındaki bi eleman yüzünden öldü gözüyle de bakabiliriz tabi. Ben seriyi hayalet gibi avlamasını bekliyorum bu orada o adamın. Bundan daha önemli olmalıydı ya. Bilmiyorum, ben olsam farklı yazardım oraları biraz. Hani böyle serinin sonunda tekrar karşılaşacaklar ve Mia'ya "Sonunda cevaplarını buldun mu?" diye soracak bir karakter gibiydi. Neyse. Ben sevdiğim karakterlerin ölmesine alıştım zaten. Naev'in yüzünün düzelmesini kitabın sonunda beni mutlu eden tek şeydi. Sevdiğim karakterlerden biri ölüp diğeri de hain çıkınca tabi. Neyse şu an kitabın fiyatı cep yakıyor ama pdf bulunursa okunur, çok severseniz koleksiyon amaçlı da alınır. Seri ilk kitaptan bitmiş gibi gözüküyor yalnız diğer kitaplarda yazar ne işledi gerçekten bilemiyorum şu an ayrıca merak da etmiyorum kötü tarafı. Bu arada kitabın tabletim kadar olması kadar şaka mı ya niye bu kadar büyük basmışlar bu kitabı pahauhuaw
Nevernight - Kuzgunun GölgesiJay Kristoff · Pegasus Yayınları · 2018578 okunma