100 güne 100 kitap -4
2025 4. kitabı
Konu Kitap, küçük bir çocuğun (Elif’in) anaokuluna başlama sürecini, yaşadığı heyecanı, endişeyi ve yeni deneyimlerini anlatıyor. Çocuğun gözünden aktarıldığı için hem minikler hem de ebeveynler için oldukça samimi bir dille yazılmış. Ana Tema Okula başlama korkusu ve uyum süreci Arkadaş edinme ve paylaşmayı öğrenme Yeni ortama alışma Aileden ayrılma kaygısı Çocuklar için Kazanımları Çocuk, anaokuluna başlamanın normal bir süreç olduğunu görür. Kendi yaşadığı duygularla (ayrılık kaygısı, merak, heyecan) kitapta karşılaşır ve yalnız olmadığını hisseder. Arkadaşlık, paylaşma, birlikte oyun oynama gibi sosyal becerilerin önemini öğrenir. Okula dair olumlu bir bakış açısı kazanır. Dil ve Anlatım Sade, akıcı, çocukların anlayabileceği kısa cümleler kullanılmış. Resimler canlı ve açıklayıcı, hikâyeyi destekliyor. Eğitimsel Değeri Özellikle okula yeni başlayacak çocuklar için rehber niteliğinde. Anne-babaların çocuklarına süreci anlatmak için başvurabileceği güvenli bir kaynak. Çocukların duygularını anlamalarına ve ifade etmelerine yardımcı olur. Genel Değerlendirme “Küçük Elif Anaokuluna Başladı” hem çocukların okula uyum sürecini kolaylaştıran, hem de ebeveynlerin çocuğa yaklaşımını destekleyen bir hikâye kitabı. Anaokuluna hazırlık döneminde okunması oldukça faydalı.
Minik Elif Anaokuluna BaşlıyorLiane Schneider · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201957 okunma