2025 34. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2025 21:44
Kitap, gündelik hayatın gürültüsünden kaçarken aslında kendimize nasıl yaklaştığımızı hatırlatıyor. Modern dünyanın bitmeyen telaşı içinde “sessizlik” artık bir lüks değil, bir ihtiyaç. Yazarın dili yalın ama bir o kadar da derin; kimi zaman felsefi bir metin okuyormuş gibi hissettiriyor, kimi zaman ise dost meclisinde anlatılan samimi bir hikâyeyi. En çok ilgimi çeken nokta, sessizliğin sadece dışarıdan gelen sesleri kısmak olmadığını, aynı zamanda içimizdeki karmaşayı da dinginleştirmekle ilgili olduğunu göstermesi. Hepimizin kafasında bitmeyen konuşmalar, ertelenmiş sorular ve cevap bekleyen hisler var. Sessizliğin Üç Yüzü, o içsel gürültünün karşısında durabilmenin ve dinleyebilmenin önemini hatırlatıyor. Bu kitabı okurken bir yolculuk yapıyorsunuz ama rotası dışarıya değil, içeriye dönük. Son sayfayı kapattığınızda “sessizlik” kelimesi artık size eskisi gibi gelmiyor. Daha derin, daha değerli, hatta daha güçlü bir şey. Kısacası, Bilge Uzun bize sessizliği romantize etmeden, dramatize etmeden ama aynı zamanda sıradanlaştırmadan anlatıyor. Eğer hayatın koşturmacasında biraz durmak, nefes almak ve kendi sesinizi yeniden duymak istiyorsanız, Sessizliğin Üç Yüzü sizi bekliyor.
Sessizliğin Üç YüzüBilge Uzun · İnzılâp Kitabevi · 202544 okunma