2025 30. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2025 22:18
Kitabımızda dört ayrı hikaye (ya da masal mı demeliyim?) yer alıyor. Her bir hikaye kendi içinde yer yer eğlendiriyor yer yer merak ettiriyor. Hepsini ayrı bir başlıkta irdelemek istiyorum. 1.Oyuncakların Oyunu: Bu öykümüzde oyuncak almaya doymayan bir çocuk anlatılıyor. Ailesi bu durumdan muzdarip olduğu için çözüm arıyor ve bir bilgeden yardım alıyorlar. Acaba bilgenin verdiği tavsiye sorunu çözebilecek mi? 2.Kral ve Halkı: Halkından bihaber yaşayan sadece kendini düşünen bir kralımız var. Ülkesine salgın hastalık geldiğinde cadılardan ve büyücülerden medet umuyor ama sonunda tahtından oluyor. Yardımsever vefalı halkı krala yardım edebilecek mi? Okuyun efendim. 3. Peri Peri Midir: Bu öyküyü çok sevdiğimi söylemeden geçemeyeceğim çünkü biz insanların çok yaptığı bir hatayı anlatmış. Acaba her iyilik sandığımız şey başkası açısından da iyilik midir? Hikayede ki periler sonunu düşünmeden iyilik yarışına giriyorlar. Önemli olanın yarış olmadığını sonradan anlıyorlar. 4. Şeker Perisi ve Bücürler: Bücürler, Şeker Perisi dağıtsın diye şeker üretiyorlar ama diş çürüklerini hesaba katmıyorlar. Mikropların dostu sağlığın düşmanı Mikromen ise bu durumdan yararlanmasını biliyor. Bakalım bu savaşı kim kazanacak? Her yaş grubuna hitap eden bu masallamaları dördüncü sınıfa giden kızımla birlikte okuduk. Kendisi çok beğendi ara ara kahkaha attığını söylemeden geçemeyeceğim. Bir öğretmen olarak 3.4. Ve 5. sınıfa giden öğrencilerimize ayrıca tavsiye ediyorum. Yazarımızın dili akıcı ve anlaşılır. Asla yormuyor. Kalemi daim olsun.
Zamane Yazarından MasallamalarErgun Yavuz · İkinci Adam Yayınları · 20253 okunma