·464 syf.····Okunma: 29 Haziran 2025 01:10 Haşhaş Savaşı – İnceleme
Serinin ilk kitabını bitirdim ve tek kelimeyle bayıldım! FMC’miz Rin, inanılmaz gri bir karakter. Bu kadar gerçekçi yazılması beni çok etkiledi. Taşradan gelen bir kızın seçkin bir savaş akademisine kabul alması zaten okumaya bayıldığım bir konu, burada da harika işlenmişti.
Kitabın özellikle ilk yarısı mükemmeldi! Akademi yıllarına, derslere, karakterin gelişimine bayıldım. Ama ikinci yarısında olaylar çok hızlı ilerledi. Okul kısmı bir anda bitti, sanki biraz daha sindirsek, hem okulun havasını hem de Rin’in birlikteki insanlarla ilişkilerini daha çok okusak çok daha tatmin edici olurdu diye düşündüm.
Beni en çok sarsan şey ise, şiddet ve savaş sahnelerinin acımasız gerçekçiliği oldu. Daha önce hiçbir kitapta bu kadar sert ve çarpıcı bir anlatım görmemiştim. Savaşın güzellenecek bir şey olmadığını, tam tersine ne kadar çirkin olduğunu, insanların nasıl tarifsiz acılar yaşadığını çok güçlü bir şekilde gösteriyor.
Sonuç? Ben bu kitaba bayıldım. Okuduktan sonra aklımdan çıkmadı, uzun süre düşündüm, sindiremedim. Devam kitaplarını da mutlaka okuyacağım.