Fantastik bir kitabın bu kadar eğlenceli ve tempolu olması, türe sıcak bakmayanları bile kendine çekebilir. Serinin ilk kitabı olmasına rağmen, daha ilk sayfalardan aksiyonun içine çekip, oluşturulan evreni olaylar esnasında tanımanızı sağlıyor. Gereksiz uzunlukta tasvirler ya da karakter tanıtımları yok. Su gibi akıp giden bir kurgu. Ve her karakter, tavırları, tepkileri ile zihninizde bir kişiliğe bürünüyor.
Kurguyu özgünleştiren bazı farklı yanları var. Ana karakterimiz cesur bir genç kız. Fakat ilginç olan düşmanının da bir kadın olması. Elowy'nin zorla alıkonulduğu peri krallığı, bir kralı olmasına rağmen kraliçe tarafından yönetiliyor. Ve maalesef kraliçenin güçlerinin gölgesinde korkuyla yönetilen bir diyar burası. Sadece büyülü güçlerin değil, iki kadının cesaret ve zekasının çarpışmasını da izliyoruz kitapta.
Diyalogları ve doğaüstü canlılarıyla oldukça renkli bir kurgu. Kitabın tamamında aksiyon ile birlikte gelen bir gerilim var ama sonlarda yapılan, dev arenadaki dövüşler heyecanı zirveye taşıyor. İkinci kitabı merak ediyor muyuz, kesinlikle. Ama ilk kitap da bekletmeden okunabilecek şekilde sonlanıyor. Çok keyifliydi ve türü seven sevmeyen herkes bir şans verebilir bence.