Puan vermedi·214 syf.····Okunma: 30 Eylül 2025 22:28 Değerli Doğancan Bey'in kıymetli eseri "Küçük Dünyadan Büyük Perdelere" ile hocam, editörüm İlknur Artuğ sayesinde tanıştım.
Kitap, Ahmet isimli başkarakterimizin bir koyun sürüsünü ahıra kapatmasıyla başlıyor. Yazar daha ilk sayfadan Ahmet'in yaşadığı evi de betimliyor ve biz bir köy evinin kokusuyla, dokusuyla tanışıyoruz. Köy hayatının küçük incelikleriyle sayfalara devam eden yazarımız, bir grncin köydeki serüvenine de yer veriyor.
Ahmet, evin işbölümünde kendisine düşen payı yerine getirirken aynı zamanda ders çalışıp tiyatro yapabilmenin aşkını anlatıyor bize. Yaşam mücadeleaine tanıklık ediyoruz, her şeye rağmen pes etmemenin ne olduğunu öğreniyor ve nispeten kendimize bir şeyler katıyoruz.
Köye gelen tiyatro ekibiyle birlikte başkarakterimizin içindeki istek bir hayli artıyor ve hedeflerine daha sıkı tutunan bir Ahmet ile karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz.
Kitap, her türlü imkansızlığa rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen insanlardan sadece birini anlatıyor bize. Yazarından editörüne, yayınevinden okuruna kadar herkesin emeklerine sağlık.