2025 137. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 13:37
#sicimkrallık #taharehmafi "Ne yaptığımız hakkında en ufak bir fikrim yok. " dedi prens usulca. " Ama beni esir almak isterseniz, söylemeniz yeter. Seve seve gelirim." Selam Büyük bir krallik.. Her şeyi elinden alınmış sürgün bir kraliçe. Krallığını her şeyden üstün tutan, son zamanlarda kalbi gizemli bir hizmetçi için atan prens. Yasak bir aşk. Taht kavgaları. Kehanetler, büyüler ve daha bir çok şey anlatabilirim size bu kitapla ilgili.. Gerçekten ne zaman Tahereh Mafi kitabı okusam kendimi onun evreninde buluyorum.Müthiş bir kalemi var. Ve ben okuduğum ikinci serisine de ilk kitabında kalbimi kaptırdım arkadaşlar.Sicim Krallık serinin ilk kitabı ve kesinlikle ilk kitaptan çok daha fazlasiydi. Kurgusunu begenmemin yani sıra mistik havasını, pers mitolojisinin esintisini, karakterlerinin gerçekliliğini çok sevdim. Alize, uzun zaman önce yıkılmış bir krallığın kaçak kraliçesi. Annesi ve babası öldükten sonra da gizlenerek yaşamış hayatta kalma mücadelesi vermiş. Biz onu sıradan değersiz bir hizmetçi olarak tanıyoruz..Hem kimliğini hem de gözlerini saklamak onun ilk önceliği olmuş, zor şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Ardunya İmparatorluğun ise tahta geçmek için hazırlanan bir prensi. Ve prens Kamran bir gün çarşıda gizemli bir kadınla karşılaşıyor. Onun hakkında ögrendikleri ile hiçbir şey hem prens hem kadın hem de krallik için aynı olmayacak. Ondan saklanan sırlar, genç kızla yaklaşması, en yakınından yediği darbe ile prens daha birçok şeye şahit olacak. Ama görünürde bir savaş var ki, kim sağ çıkacak tam bir muamma. Kitap beni baştan sonra ters köşe şokuyla tersimi döndürdü. Alize'i o kadar çok sevdim ki.. Gücüne rağmen başına gelenlere katlanması gerçekten saklanmak istemesi beni çok etkiledi. Ona zarar vermek isteyenlerle karşılaştığı an çok güzeldi bir de Prensin onun ofasini kurcalamaya geldigi an. Bence bu seri büyüleyici bir evren. Taht kavgası, yasak aşk sona yaklaşırken çıkan yeni karakterler çok iyi düşünülmüş. Özellikle son sayfalar beklenmedikti. Zira ikinci kitabı çok farklı hayal ederken ortaya bambaşka kişiler geldi. Hemen ikinciyi okuyacağım çünkü elimde var. Kesinlikle rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir seri başlangıç kitabı
Sicim KrallıkTahereh Mafi · Yabancı Yayınları · 2024121 okunma