·256 syf.····Okunma: 01 Ekim 2025 13:54 Olgunlaşmamış ebeveynlerle aynı hayatı paylaşmak cinsiyet ve dönem fark etmeksizin yetişkinlerin zorlu problemlerinden birisi. Olgunlaşmamış ailelerde yetişmiş ve kendini gerçekleştirememiş ebeveynlere sahip olmak ve o zinciri kırmaya çalışmak da bir o kadar zor.
Dr.Gibson bu kitabında iyi bir literatür taraması yaparak ve hastalarından nokta atışı örnekleri eserinde yer vererek terapi niteliğinde bir kitap ortaya çıkartmış.
Kitap hakkında olumsuz tek eleştirim, aileyle araya sınır koyup duygularımızı net ifade etmemiz gerektiği söylenilmiş. Ancak bunun genç yetişkinlik döneminde oldukça zor bir tavsiye olduğu düşüncesindeyim. Belki de ülkemizde tam bağımsızlık elde etmenin ekonomik sebeplerle de doğrudan bağlantısı olduğundan bu kanıya varmışımdır. Belki de ekonomik özgürlük, kendi aileni kurmak, döngüyü kırmış olmak gibi konuların toplumsal baskıya engel olmadığının da farkındayımdır.
Kitap kendi hayatınıza bakın, insanlardan beklentinizi minimuma indirin ve ailenizi değiştirmeye çalışmayın gibi tavsiyelerle bitirilmiş. Kişisel gelişim okumayı seviyorsanız zaten benim gibi bu kitabı beğeneceğinizi düşünüyorum.