2025 34. kitabı
#pandadiyorki 4K-Kendini Kendinden Kurtarma Kılavuzu//Kitap Yorumu Eylül ayı gerçekten benim için tam bir ruhumu besleme ayı oldu. Ve bu yolculuğun zirvesi de kesinlikle "4K" oldu benim için. Bu kitap sayesinde "edebiyoterapi" kavramı ile tanıştım. Edebî eserlerin, hikâyelerin ve şiirlerin insan psikolojisine etkisini inceleyen, duygulara ve zihinsel süreçlere hitap eden bir edebî tür olarak açıklıyor yazarımız bu kavramı. Ve ben bunu deneyimlemeyi öyle sevdim ki. Deneyimlemek diyorum çünkü bu kitap sadece okuyacağınız değil aynı zamanda içinde yer alacağınız bir yolculuğa dönüşüyor Sizi başka birine dönüştürmeye çalışmıyor. Aksine sizi size tanıtmayı vadediyor. İçinizdeki eril ve dişil dengeden, bastırdığınız çocukluğunuza kadar ruhunuzun her köşesine sihirli değneği ile dokunuyor Nazan hanım. Bu yolculuk dört bölümden oluşuyor: İlk bölümde mizaç haritamızı, gölgemizi ve Anima-Animus dengemizi testler ile keşfediyoruz. İkinci bölümde davranışlarımızın nedenlerini inceliyoruz. Üçüncü bölümde aşkı ve âşık halimizi daha yakından tanıyoruz. Son bölümde ise hepimizin en çok zorlandığı konuya, yani sınır koymaya odaklanıyoruz. Ve bunların hepsini yaparken yargılanmadan, içimin en derinine kadar anlaşılmış hissetmek, tercih edilen o dostane dil, varlığından haberim bile olmayan yönlerimi keşfetmek, farkında olduklarımın ise sebeplerini irdelemek bana öyle iyi geldi, o kadar sıcacık hissettirdi ki. Bazı konuların film ve kitap karakterleri üzerinden örneklenmesi ise konuları daha da canlı ve anlaşılır hale getirdi benim için. Verilen bütün minik görevleri, alıştırmaları ve testleri ile nefes alan bir varlık sanki "4K". Özetle; bu kitap bir kişisel gelişim kitabından çok daha fazlası. Önsözünden sonsözüne her sayfası bir farkındalık, her cümlesi bir ders. Eğer kişisel gelişim kitaplarının direktiflerinden sıkıldıysanız, sizi kalıba sokmadan yol gösterecek farklı bir bakış açısı arıyorsanız “4K” sizin için doğru adres ️ Ben bu maceradan heybem dopdolu ayrıldım… Şimdi sıra sizde! Kendinize, taa içinize doğru bir yolculuğa var mısınız?
4K - Kendini Kendinden Kurtarma KılavuzuNazan Arısoy · Amore Yayınları · 202510 okunma