···Okunma: 30 Eylül 2025 19:09 Bir Ruhun Yarısı , içinde hem fantastik öğeler hem de tarihi romantizm barındırıyor. Roman, Regency Peri Masalları serisinin ilk kitabı.
Theodora Ettings, (nam-ı diğer Dora) küçükken bir periyle karşılaşır. Peri, annesiyle yaptığı anlaşmadan dolayı Dora'nın ruhunun sahibi olduğunu iddia eder. Tam Dora'nın ruhunu alırken, kuzeni Vanessa yetişir ve taşıdığı nakış makasını perinin bacağına saplar. Dora kurtulmuştur ancak bir gariplik vardır. Dora artık pek çok duygudan yoksundur.
Aradan yıllar geçer. Dora ve Vanessa hâlâ birbirlerine çok yakındır. Üstelik evlilik çağları da gelmiştir. Ama Dora'nın ruhunun yarısı olmadığı için çoğunlukla duygularını ifade edememekte, tuhaf tespitleriyle garip durumlara neden olmaktadır.
Çok güzel ve aranan bir genç kız olan Vanessa, annesinin ısrarıyla Londra'daki sezona katılmayı kabul eder. Tek şartı Dora'nın da onlarla gitmesidir.
Böylece Ettingsler'in Londra macerası başlar. Vanessa, bir baloda Dora'yı düzelteceğini düşündüğü Lord Büyücü (Elias Wilder) ile görüşme ayarlamayı başarır.
Ancak Dora ile Elias'ın karşılaşmaları sosyetede bir karmaşaya neden olur. Çünkü Elias huysuz ve toplum kurallarını pek umursamayan, üstelik ağzı bozuk bir büyücüdür.
Kitabın sonunda Elias'ın hikayesini ayrı bir bölüm olarak okuyoruz. Böylece onun davranışlarını daha iyi anlıyoruz.
Benim severek okuduğum, peri masalı gibi bir kitaptı. Tarihi romantik kitapları severim ama fantastiğe de giriş yapmak istiyorum derseniz bu kitap tam size göre.