···Okunma: 01 Ekim 2025 20:59 Selam kitap dostlarım
Bugün size kalemine hayran olduğum canım yazarım #semasoykan'ın o eşsiz eserlerinden olan #ötekişeylerintarihi kitabı ile geldim
Biliyorsunuz ki ufak çaplı bir #semasoykan fanıyım artık
Öncesinde kalemine, üslubuna en önemlisi de bilgisine hayranlık duyduğum canım yazarımın bu kitabı hakkında biraz bilgi vermek istiyorum
Atasözü bizim için kültür olup konuşurken nerdeyse her cümlemizde kullandığımız sözlerdir. Fakat ne kadar doğru biliyoruz?
Anlamı acaba söylediğimiz gibi mıdır? Yada söylediğimiz doğrumudur?
Peki ya deyimler?
Gerçek manada anlamını ne kadar biliyoruz? Her söylediğimiz deyimler ve atasözleri ağızdan ağza dolaşarak anlamını farklılaştırmış olabilir mi yada söylemini?
Peki Galata-ı Meşhurlar nedir?
Kalıplaşmış kelimelerle kurduğumuz cümlelerin tarihi nerelere dayanıyor?
Bir kahve sohbeti ile öğrenmeye var mısın?
Normalde bu tür kitapları okumayı sevmem. Çok fazla bilgi içerdiği için sıkıcı gelir yada ders kitabı gibi görebilirim. Fakat bu kitap öyle bir kitap ki bir sayfa daha diyerek bitirdim resmen. Bilgiler o kadar doyurucu ki bir sonraki sayfayı çevirdiğinizi bile anlamıyorsunuz.
Tam bir rehber niteliğinde olup atasözlerini, deyimleri, etimolojiyi gayet açıklayıcı bir şekilde resimlerle birlikte o kadar güzel anlatmış ki...
Kulaktan dolma bilgileri bu kitabı okuyunca bir kenara bırakıp her sözün anlamını bileceksiniz.
#semasoykan hocamızla kahve sohbeti ediyormuşcasına okuyacağınız bu kitabı tabiki büyük bir zevkle tavsiye ederim