Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 02 Ekim 2025 08:50 Selamlarrrrr
Sonunda herkesin okuduğu o masalsı hikayeyi okumuş bulunmaktayım.(Çok şükür Yarabbim ) Oldukça hızlı akan bir kurguya sahip olması hızlı okumayı epey kolaylaştırıyor. Yazarında ilk kitabı olmasına rağmen ben anlatım tarzını sevdim yormuyor okuru. Kitabımız geçmiş ve günümüz arasında geçiyor. (Ki ben bu düzeyde ilerleyen kitapları çok severim)
Konusuna gelecek olursam;
Liza Bozbeyli; ataerkil bir ailede büyüyen, erkek ne yaparsa yapsın elinin kiri olarak gören kızlarına şiddet, hakaret, aşağılamadan başka hiçbir şey göstermeyen bir ailede yetişen kızımızdır.(Bakın öyle bir aile ki beni krize soktu ya her an nasıl tüm aile bireylerine küfür edebilirsinin tek örneği Bozbeyli ailesi resmen ) Tek nefeslendiği alan ise canından çok sevdiği Poyraz Eroğlu'dur. Henüz çok küçükken bir çiçeğe olan hayranlığı Poyraz' ı gerçek bir mimozaya götürecektir bu kişi de Liza' dan başkası değildir. (Özellikle mimoza çiçeğinin hikayesi ve kadın karaktere yansıtılan benzerliği çok beğendim ben) Çocukluktan liseye, liseden de yetişkin yaşlarına uzanan bir aşkın hikayesi bu...
Tam hayatlarında sevgilerini üst boyutta yaşarken Poyraz ve Liza ikilisi bir anda Liza' nin apar topar Almanya'ya kaçırılmasıyla on yıllık bir ayrılığa maruz kalırlar. Bu saatten sonra bakalım kalana mi zor oluyor bu ayrılık gidene mi? (Aramızda kalsın bence ikisi de epey çekti )
Bu geçen on yılın ardından Liza, kız kardeşinin doğum günü için ülkesine döner yanında da kafadan kırık arkadaşı Leyla ile ( Allah'ım Leyla sahneleri o kadar iyiydi ki gülmekten ölcem sandım çatlak kız Yağız ve Leyla çifti istiyorum duy sesimi sayın yazar shshsh ) Ama tam da bir b*ka yaramayan abisinin düğününe denk gelirler. Ortalığı da ateşe verince yürü be kızım narası atmış olabilirim evin içinde.
Evettt işte tam bu noktadan sonra ikilimizin buluşması gerçekleşir ve yüzleşmeler, yeniden daha da büyük doğan sevgimiz başlar ve yılların acısı da giderilir. Devamı mı? Hah işte onu söylemiyoruz maalesef okumak isteyeni şöyle bir kitaba yönlendiriyoruz.
İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim