Kalplerin Keşfi
Her gün bi bölüm okumaya niyet ediyorum ama yatarken. Bazı bölümler çok uzun bazen de benim okumaya vaktim olmuyor ama yine de edelim niyetimizi. Bir de sevdiğim bi hanımla okuyoruz🥹🎀💞🎈 Kalplerin Keşfi 🎀 30. Bölüm : KÜRSÎ ,ARŞ, MELÂİKE-İ MUKARREBÎN, RIZIK ve TEVEKKÜL ✅ Yorumum: Arşın büyüklüğünden ve meleklerin onu yüklenme şeklinden bahsediyor , ben bu kısmı MARİFETNAME deki anlatıma benzettim biraz . 🎀31.Bölüm:DÜNYA HAYATININ DEĞERSİZLİĞİ ✅ Yorumum: Adı gibi bi bölüm, dünyayı yeriyor, seni soğutuyor , ne kadar aşağı, ne kadar leş olduğundan bahsediyor. Gazali’nin dilini bilirsiniz , sizi güzelce tokatlar o hesap , güzel , bildiğimiz ama uygulamadığımız veya nefsimizden ötürü uygulayamadığımız şeyleri hadislerle, şiirlerle bir bir suratımıza çarpıyor . Ve sıklıkla Dünyanın beş kuruş etmediği gibi dünyasal isteklerinde öyle olduğu ve ısrarla ahirete yatırımı söylüyor ve dünya sevgisiyle ahiret sevgisini aynı kalpte bedende yer alamayacağını vurguluyor … 🎀32.Bölüm : YİNE DÜNYANIN DEĞERSİZLİĞİ ✅ Alıntı S:241 Hasan-ı Basri [rh.a) Ömer b. Abdülaziz'e [rh.a] yazdığı mektupta şöyle der: "Dünya, bir ikamet yeri değil, sonunda bırakılıp gidilecek olan bir konaklama yeridir. Allah Teâlâ, Âdem'i [a.s) cennetten dünyaya bir ceza olarak indirmişti. Ey müminlerin yöneticisi, öyleyse sen de dünyadan sakın! 🎀33.Bölüm: KANAATİN FAZİLETİ✅ Yorumum : Bizim kanaatten anladığımız: Her şeyimiz olsun da öyle kanaatkar biri olayım. Bahsedilen ise bir ekmekeğe, bir elbiseye tamahkar olmak. Verilene de verilmeyene de canı gönülden razı olmak. Evet bu devirde bu bahsedilen kadar yaşaması zor lakin , devrin getirileriyle yorumlayabiliriz 10 elbise yerine 3-5 ya da onlar eskiyene kadar sürekli yeninisi almamak. Olmayanlara sürekli hayıflanmamak.. 01Aralık25 11 Cemazi-elAhir47 #Düzce S:15.34 #Pazartesi
··1 alıntı·
🎀33.Bölüm: KANAATİN FAZİLETİ Yorumum : Bizim kanaatten anladığımız: Her şeyimiz olsun da öyle kanaatkar biri olayım. Bahsedilen ise bir ekmekeğe, bir elbiseye tamahkar olmak. Verilene de verilmeyene de canı gönülden razı olmak. DEVAMI ÜSTTE
Bölümü bitiremeyeceğim ama birkaç sayfa okuyayım istiyorum
Her bölümü böyle ufak ufak yorumlarım diyorum.? Eğer fikirlerini varsa açığım. Genel manada kitap 111 Bölüm ve tamamen bitince unutabilirim o yüzden o an ne anladıysam bir iki cümle ile yazayım diyorum
🎀31.Bölüm:DÜNYA HAYATININ DEĞERSİZLİĞİ Yorumum: Adı gibi bi bölüm, dünyayı yeriyor, seni soğutuyor , ne kadar aşağı, ne kadar leş olduğundan bahsediyor. Gazali’nin dilini bilirsiniz , sizi güzelce Devamı üstte …👆