2025 71. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2025 01:33
Meğer nasıl da özlemişim İpek Ongun'un o zarif, naif kalemini... Ortaokul ve lise yıllarımda bütün kitaplarını okuduğum, hatta mektup yazdığım, bana gönderdiği mektubu da özenle sakladığım, her kitapta beni olgunlaştıran yol arkadaşımdı adeta. Çocukluk ve gençlik yıllarımın özel bir parçası, anılarımın da en güzel satır aralarındandır İpek Ongun ve kitapları. Her yeni kitabı hemen alır, çoğunlukla anneannemle geçirdiğim yaz tatillerinde kitap bavuluma yerleşecek kitapların en önemlisi olurlardı. ️ Yıllar sonra hatıraların hatrına okuduğum, kendi hayatını anlattığı bu kitapta da "anlat anneanne" diyen torunlarını okurken kendi çocukluğumun sesini duydum. Yazdığı kitapların hikayesine yer verdiği bölümlerdeyse o kitapları okuduğum anlarla, anılarımla buluştum. Bugün hala 13-14 yaşından itibaren tanıdığım gençlere, annelerine bu kitapları okumalarını tavsiye etmeye devam ediyorum. Hatta sadece gençler değil, yetişkinlerin de okuyabileceği anlam kazandıran, aileden kitaplar hepsi. Sanki evine misafir olmuş, bir kahvenin kokusunda buluşulmuş, 40 yıla hatırlar sunulmuş, kadehler kaldırılmış gibi okudum bu hayat hikayesini. Seninle yeniden buluşmak çok güzeldi sevgili İpek Ongun.
Bir Ömrün Satır Aralarıİpek Ongun · Artemis Yayınları · 202513 okunma