2025 53. kitabı
Okunma: 05 Ekim 2025 22:07
Her sayfada entrikalarla dolu tüylerimizi diken diken edecek bir kitapla geldim sayın dostlar kitap akıcı ve elinizden bırakamayacağınız bir kitap.. Kitap şöyle başlıyor: Ayşe üniversitede araştırma görevlisidir tez hocası necla'yla amatör Türk sanat müziği korosunda tanışır bir gün necla'lara arkadaşları gelecektir Ayşe'yi de çağırır yalnız Ayşe'nin tanıdığı arkadaşlar dışında başka biri daha geleceğini söyleyen necla'ya Ayşe biraz başlarda gelmek istemez ama sonra gelir Ayşe orada bir şarkı söyler ve Cihan ona aşık olur.. Ayşe de aşık olur ve aradan zaman geçer Ayşe Cihan seni seviyorum diye mesaj atar Cihan da ona tam cevap verecekken aklına 25 sene önce yazdığı siyah defter gelir onu okumaya başlar.. Deniz varlıklı bir ailenin ama babasından his saygı görmemiş bağımsız ruhlu devrimci hareketlere yakın bir kızdır. Babası bayindirlik bürosunda burokrattir. Cihan ise taşralı siyasi olaylara mesafeli zeki ve çalışkan biri olandır babası çiftçi annesi emekli öğretmendir babasının ikinci evliliğidir. Cihan müzik öğretmenliği okurken enstrümanların olduğu etüt odasında Denizli görür ve ona tutulur.. denize açılmaya çalışır ama Deniz onu dostum gibi gördüğünü çok evlilik meselelerinden uzak olduğunu söyler.. Deniz örgüt lideri yükselle görüşmeye başlar nişanlanırlar hatta düğün davetiyesini cihana gönderirler.. bir gün kafede otururken Denizi görür Cihan ve deniz hamiledir. Aradan zaman geçer ve Deniz'in kızı Ayşe devrim doğar.. cihanda 2 üniversitesini okumuş ve yüksek lisans için yurtdışına gidecektir.. Ayşe'nin evi tadilattadir. Annesi örgüt işlerinden dolayı hapse girmiş Ayşe anneannesi ve dedesi ile yaşamaktadır.. ve annesi o küçük yaştayken vefat eder.. bir gün annesinin kırmızı defterini bulur ve cihan'ın kim olduğunu öğrenir.. Peki Cihan Ayşe'nin kim olduğunu biliyor mudur? Cihan ve Ayşe'nin aşkları nasıl olacaktır? Bu aşkta kazanan kim olacaktır? Olayların bir kısmi 12 Eylül 1980 darbesi öncesi ve sonrasındaki öğrenci hareketlerinin ve Türkiye'nin siyasi karmaşasının arka planında gelişir.. Karakterlerin ortak tutkusu müzik hem birleştirici bir unsur hem de dönemin ruhunu taşıyan bir araçtır.. Özellikle cihan'ın gözünden denize okurken ve Deniz'in gözünden birebir yaşadıklarını çektikleri acıları aşkları evliliğinin umduğu gibi gitmemesini okurken gözyaşlarıma hakim olamadım.. #okudumbitti
Şarkını Söylediğin Zamanİnci Aral · Everest Yayınları · 20241,137 okunma