Herkese merhaba bugün sizlere karanlık mafia Günlükleri serisinin 4. kitabı olan Günah adlı kitabını incelemeye geldim
Arka kapağmız:
Liliana Scuderi, ilk gördüğü andan itibaren Romero’ya âşıktır.
Kız kardeşleri güç oyunları nedeniyle evlendirildikten sonra her şeyin geride kaldığını ve kendi eşini seçmesine izin verilebileceğini umar. Ancak babası onu yaşının iki katı bir
adamla evlendireceğine söz verdiğinde bu hayali yıkılır. Genç kadın ne kadar yalvarsa da babasının fikrini değiştiremez. Romero, Lily’nin hislerini zararsız ve masum bir ilk aşk olarak
düşünmüş, her zaman görmezden gelmiştir. Genç kızın yaşı ve statüsü onu yasak bölge haline getirse de yıllar geçtikçe bu sınırlar silikleşir. Onun gibi görev bilincine sahip bir adamın bile ancak bir yere kadar kontrolü vardır. Başka bir adamla evlenmesi gereken Lily’yi istemesi, New York ile Chicago mafyaları arasında savaş çıkarabilir. Lily, Romero’nun onun için her şeyi riske atacağından şüphelenir; ancak mutluluğu için masum insanlara bedel
ödetebilir miydi? Aşkları, barışın pamuk ipliğine bağlı olduğu bu dünyada bir savaşa değecek miydi?
İncelememiz:
Yazarımız Cora Reilly kendisini çok severim Çünkü kitaplarını çok seviyorum (Darc romance yazdığı için değil asla)
Şöyle ki Cora Reilly kitaplarını genelde 200 sayfalık çıkarttığı için pek de hoşuma gitmiyor bu açıkçası. Kitaplarının birazcık daha uzatılmasını hak ediyordu bence bu seri.
Kitap da aynı şekilde serinin diğer kitapları gibi çok hızlı bitti çünkü sayfa sayısı en fazla 267 falandı yani, hemen hemen her şey oldu bitti gibi bir şey oldu. Ve kitabın sonunda da (burada Spoiler olabilir sizin için) çok böyle tamamen mutlu sonla bitmedi mutsuz sonla da bitmedi. Aslında bu Spoiler sayılır mı tam emin değilim.
Okuyanlar bilir zaten karakterlerimiz birbirine kavuşmaya çalışıyorlar kitap boyunca ve kitabın sonunda da dediğim gibi ne mutlu son ne de mutsuz sona ulaşıyoruz, karakterlerin hala birbirine kavuşmasını bekler gibiyiz kitabın sonunda ama şöyle bir sorun var ki kitap bitti.
Bu da demek oluyor ki serinin bir sonraki 5. kitabında ya bu karakterleri okumaya devam edeceğiz ya da başka karakterlerin hikayelerini okuyacağız ama bu karakterlerin de yaşayacağı olayları görmüş olacağız bir taraftan.
Başta dediğim gibi kitap kısa olduğundan her şey çok hızlı gelişti ama bunu tabii ki de eleştirmiyorum çünkü 200-250 sayfalık kitapta karakterlerin birbirlerine olan hisleri Slow burn şeklinde ilerleseydi çok saçma olabilirdi.
Karakterler gayet güzeldi ikisini de sevdim, birbirlerine bağlılıkları gerçekten çok güzeldi.
Hem kızın hem de erkeğin bütün konularda birbirlerine açık olmaları, her şeyi dosdoğru bir şekilde birbirlerine söylemeleri ve aralarında çok da yalan olmaması beni gerçekten mutlu etti. Genellikle bir sorun olsa beraber çözmek gibi bir kafa yapıları vardı. Bu yüzden ben karakterlerin "birini sevdim birini sevmedim" gibi bir şey söylemeyeceğim. Çok sevdim de denilmez hiç Sevmedim de denilmez benim için ortaydı yani.
Spoiler olabilir !!
Bir ara kitabın ortalarına doğru kız karakterin babasının zoruyla evlendiği adamla gerçekten birlikte olacağını düşündüğüm için bayağı korkmuştum. Birlikte olmalarına çok milli mesafe kalmıştı nerdeyse. Eğer böyle bir şey olsaydı gerçekten kitabı yarımında bırakmış olurdum heralde.
Serinin Bir önceki kitaplarının hiçbirini hatırlamıyordum çok, uzun zaman olmuştu okuyalı bu yüzden de başlamadan önce biraz kararsızdım okuyup okumamak da. Sonradan her şey yerlerine oturdu, kimin kimi sevdiğini ve birlikte olduğunu hemencecik kavradım.
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim bu kitap genel olarak bir Dark romance, mafya serisi olarak geçiyor. Serinin diğer kitaplarını hatırlamıyorum ama bu kitapta hiç mafia işleri, bolca aksiyon, birilerine tuzak kurmak ve çatışma gibi şeyler hiç olmadı. Biraz daha böyle şeyler olsun isterdim sonuçta kendisi bir mafia kitabı. Yani şöyle söyleyeyim mafia kitaplarını seviyorum ama içinde daha çok çatışma olan aksiyon olan koşuşturma olan şeyleri seviyorum. Böyle de kitap tatsız tutsuz çorba gibi oluyor.
Kısa bir not:
Sizde de öyle bir huy var mı bilmiyorum, ben genellikle çoğu zaman yabancı kitaplarda yapıyorum bunu: pinterest'ten okuyacağım kitabın yazarını ya da adını yazaraktan o kitabın kolaj olan fotoğraflarına bakıyorum. O görsellerle birlikte Kitab'ın ortamını biraz hayal etmiş oluyorum. Eğer yapmıyorsanız da tabii ki de kesinlikle tavsiye ederim. Benim gibi hayal kurmakta zorlanan, kitabın ortamını kafasında canlandırmakta zorlanan kişilerseniz eğer o zaman bu görsel fotoğraflar size çok yardımcı olacak diye düşünüyorum Bu da benden size küçük bir bilgi
Sadece yetişkinlere tavsiye ettiğim bir kitap!!!
Şu anda okumakta olan yada okumak isteyenlere keyifli okumalar diliyorum
Bu kitapın incelemesi de buraya kadardı.
O zaman bir sonraki kitap incelemesinde görüşmek üzere hoşça kalın
Bye
GünahCora Reilly