Herkese Merhaba
Bugün sizlere Ramona Emerson kaleminden Poz kitabının yorumu ile geldim
Ekim ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 264 sayfalık bir kitap
Ruhları Gören Adli Tıp Fotoğrafçısı: Rita Todacheene
•Albuquerque Polis Departmanı'nda adli tıp fotoğrafçısı olan Rita, sadece cinayet mahallerini en ince detayına kadar belgeleyen yetenekli bir profesyonel değil; aynı zamanda ölenlerin fısıltılarını ve ruhlarını görebiliyordu.
(Bu yetenek, onun Navajo kimliği ve kültürel tabusuyla sürekli çatışmasına neden oluyor; çünkü Navajo inancına göre ölülerle temas, Hózhó'yu bozar.)
•9 kişilik Montaño Ailesi'nden 8 kişinin trajik bir katliamının ardından evin büyük oğlunun teslim olmasıyla Rita olay yerinde fotoğraf çekimi yaparken, ölen evin küçük kızlarından birinin ruhunun asıl katili söylemesiyle olaylar farklı bir hal alır. Rita gerçekleri söylese de birimini inandıramaz ve biraz dinlenmesi için izin verirler. Rita büyükannesinin yanına Gallup'a gider. Ama ruhlar onun peşini bırakmaz.
•Gallup civarında gezen bir seri katil haberi kesinlik kazanmış ve Rita'ya ihtiyaç duyulmuştur.
Cinayetler, Gallup civarında zorlu koşullarda yaşayan ve kolayca göz ardı edilen Yerli halktan olan yoksul insanları hedef alır. Katil, cinayetlerini sanki kurbanlar soğuktan donmuş izlenimini verecek şekilde işler. Şimdilik kimse bilmese de katil tüm bu cinayetleri kefareti için işlemektedir.
•Rita sadece katili değil, aynı zamanda çalıştığı teşkilattaki yolsuzluğu ve hayaletlerin istediği adaleti de ortaya çıkarmak zorunda kalacaktır.
•Ramona Emerson'ın kalemiyle ilk tanışmamın bu kadar sarsıcı olacağını tahmin etmemiştim. Poz, adaletin, kefaretin ve ruhu kurtarmanın öteki dünyayla kesiştiği, paranormal gerilim, derin kültürel kökler ve sarsılmaz bir polisiye kurgusunu birleştirerek beni tek kelimeyle büyüledi. Bir fotoğrafçı gözüyle detaylı ve grafik olay mahali betimlemeleri inanılmazdı.
Yazarımızın kalemine sağlık
Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz
Okumayı ihmal etmeyin
im t u b i s ʚĭɞ