Puan vermedi·234 syf.····Okunma: 06 Ekim 2025 20:20 Sanal Vicdan|Aydın Çolak
Hakim Cihat’ın babasını felç dolayısıyla kaybetmesi üzerine yoğunlaştığı transhümanizm konusuyla açıyor kitap sayfalarını bize. İnsanoğlu olarak kaybettiklerimizin yerini dolduramayacağımızı anladığımızda var olanları kaybetmemek için ne yapılır arayışına düşebiliriz,Cihat’ın merakı ilgisi bundan. Saf, içinde teknolojinin art niyetlerini barındırmayan hatta inançlı bir Müslüman olarak transhümanizmin dine katkıları nasıl olabilir bile diye düşünen ve sorgulayan bir haldeyken ilkelerinin dışına çıkmasıyla sanal dünyayla karşılaşıyor.
Bir hakim olarak ne avukatlarla ne iş insanlarıyla samimiyet kurmazken,görüntü vermezke hatta adliyenin dışında yemek bile yemezken işler Savcı Özer’in Cihat’ı Sedatla tanıştırmasıyla değişiyor. Bir şirketimiz var siz de bu konuya meraklıysanız bir görüşelim denmesiyle Cihat’a hiç beklemediği hatta belki hayal bile etmekte zorlanacağı bir dünyanın kapıları açılıyor. Sanal bir evrene sürüklenirken buluyor kendini. Cihat’a en çok kızdığım nokta maalesef burda belirli belirsiz de olsa Nisa’ya karşı duyduğu heyecan eşi Özlem’e çok ayıp hissi uyandırdı ve o sayfaları maalesef sinir krizleri eşiğinde okudum.
Ben, insanların inandıkları uğruna muhteşem hatalar yapabilecekleri kanısındayım. Cihat da inandıkları uğruna ilkelerini çiğneyip bir iş insanı yani Sedat’la samimiyet kuracak,merak ettiği transhümanizm dünyasına çekilecek ve hayatında bir daha elde edemeyeceği hatta göremeyeceği anlara şahit olacak. Bu dünya onun Sedat Bey’in kızı Nisa’ya heyecan duymasına bile sebep olacak.
Sayfaların başında ilkelerinden geçilmeyen ve hep görünmeyenin ötesini görmeye çalışan Hakim Cihat’tan geriye ne kalacak dersiniz?
Kendisinin geleceğin bir tuşun,ciddi manada sanalda kalmış bir vicdanın -ki sanal dünyanın vicdanı olmadığını sayfalarca savundu karakterimiz- ellerinde olduğunu hisseden bir günün sonunda bakalım ne kadar ilkelerine bağlı kalabilir?
Okuması keyifli satırlara sahipti,yazarın da ağır ceza hakimi olmasından kaynaklı kurguya serpiştirdiği dosyalar gerçekten izler taşıyan hikayeler havası katmış romana. Hakim Bey’e bir şans da sizin vermenizi dilerim!