...Ve onu uyandıran bedelini öder.
Ala Köprü, Dragon Çayı'nın hırçın suları üzerinde yükselen sadece bir taş yapı değil, asırlara meydan okuyan bir emanettir. Mühendis Berk, bu kadim yapının restorasyonuyla görevlendirildiğinde, işinin sadece taşları onarmak olmadığını anlayacaktır. Köprünün kemerinden yükselen fısıltılar, onu tarihin karanlık ve kanlı bir sırrına çekecektir.
Her dokunduğu taş, bir çığlığı, bir laneti barındırır: Roma'nın su ruhuna adadığı kanlı sunakları, Karamanoğlu'nun kemere karıştırdığı insan kanını ve 1960'ın beton ihanetini... Köprü, bu katmanlar arasında sıkışmış ruhların çığlıklarıyla titreşmektedir. Berk, bu fısıltıları dinlemeye ve köprünün ruhuna ihanet edenleri ortaya çıkarmaya mecbur hisseder.
Bazı yapılar sadece taştan değil, ruhtan örülmüştür. Ve o ruh, rahatsız edildiğinde intikam ister.
Tarihî gerilim ve doğaüstü korkunun iç içe geçtiği bu öykü, bir köprünün altından geçen suların değil, asırların birikmiş öfkesinin sesini duyuruyor. Ala Köprü'den geçerken bir an durun ve taşların fısıltılarını dinleyin... Çünkü onlar, size tarihin en kanlı sırlarını fısıldayabilir.
Tarihin en kanlı sırlarından birisini duymaya cesaretiniz var mı? Anamur Murmurları: Anamur'un Kadim Çığlıkları 'nı hemen keşfetmek için aşağıdaki kitap profilini inceleyebilirsiniz.
kitapyurdu.com/kitap/anamur-mu...instagram.com/s5b3a?igsh=MW8w...
#anamurmurmurları #alaköprü #kanlıharç #fısıltılar #kanlıharçalaköprününfısıltıları #sır #kanlısır #tarihisır #kemertaşı #taşköprü #anamurunkadimçığlıkları #arkeolojikgerilim #doğaüstükorku #tarihikorku #doğaüstükurgu #korku #eneskikorku #lanet #korkuhikayeleri #anamur #taşınhafızası #seyitberkeraydoğan
#kitapönerisi #okumatavsiyesi #yenikitaplar #yerlikorku