Merhabalar
@serkanarslanoffical 'ın yazmış olduğu "Tango Kokusu" eseri ile karşınızdayım.
Eserimizde Tebriz'de başlıyor ve Molla yönetiminden kaçan bir ailenin İstanbul'a yerleşimleri ve yaşadıkları anlatılıyor.
İstanbul'a geldikleri dönem 1980ler ve biliyorsunuz ki o dönemde çok çalkantılı, darbenin olduğu, sağ sol çatışmalarının yaşandığı bir dönem. O yüzden onların izini de bu eserde görebiliyoruz.
Hikâye Alemşah'ın ağzından anlatılıyor. Alemşah bu ailenin en büyük kızı ve İstanbul'da yaşadıklarını o dönemi bize öyle içten aktarıyor ki. Alemşah karşı komşusundan gelen keman seslerini dinler ve Tebriz günlerine döner orada yaşarken keman çalan biriymiş Alemşah ama kaçtıkları için bütün her şeyi Tebriz de bırakırlar keman da dahil buna. Yavaş yavaş karşı komşusu hakkında bilgiler öğrenir onunla iletişim kurmaya başlar ve zamanla aşk oluşur. Bakalım Alemşah ve karşı komşusu birbirine kavuşacaklar mı?
Dönemin izlerini yansıtan harika bir eserdi, kısa ama insanı derinden etkileyen satırlar vardı. Dönem romanı ve içinde aşk barındıran eserler seviyorsanız bu esere şans vermelisiniz.
Peki siz bu eseri okudunuz mu?
En son okuduğunuz dönem romanı hangisiydi?
Hadi yorumlarda buluşalım
Pankusyayinlari
#tangokokusu #calikusuluukitaplarr
#okudumbitti #kitap #kitapyorumları #kitapkurdu #aşk #1980s #dönemromanı #bookworm #booklover #bookwithme #books #booksbooksbooks #booksofinstagram #booksphotography #bookstagram #bookreviews #booksta #buseninokumaguncesi #reklam değil #readmorebooks #readmore #readersofinstagram #reading