···Okunma: 05 Ekim 2025 00:00 Kitabın ilk sayfaları çeşitli kitaplardan alıntılar ve konular üzerinde yorumlardan oluşmaktadır. İlk kısmı okurken sıkıcı gelse de, kitabı bitirdiğimde en anlam çıkardığım yerin burası olduğunu fark ettim.
Kitabın asıl konu kısmına geldiğimdeyse, iki kadın, bir kedi ve bir adam arasındaki kıskançlıkları, sevgi arayışını ve akışta kendilerine dair anlamlar çıkarmalarına şahit oldum.
Adam, sonunda kendinden kaynaklı olarak sevdiği insanların ondan uzaklaştığıyla yüzleşiyor ki bence en can alıcı kısım burasıydı çünkü bu yüzleşmeyi en sevdiği kedisi sayesinde gördü. İnsanın kendiyle yüzleşmesinin yarattığı tokat etkisi ve korkakça kendinden kaçmanın betimlendiği güzel bir finalle bitti.
Kedinin ilk sahibi olan adamdan ayrılış kısmı biraz entrika vari olduğundan beni çok üzse de, kedilerin iyileştirici gücünün ortaya konulması ve hayvanların verdiği sıcaklığın aslında çok güzel bir duygu olduğunun anlatıldığı kitap, kişiye göre derinleştirilebilir bir anlatım yapısına sahiptir.
Önerir miyim tam emin değilim ama çerez olarak okunabilir.
(Yazım hatalarım ve anlatım bozukluklarım olabilir kusura bakmayın.)