En dindarı bile düşündürtecek söz - umarım düşünür :)
Kutsalın karşısında, insan tüm cesaretini ve güçlü olma duygusunu kaybeder: Davranışları güçsüz ve itaatkârdır. Oysa hiçbir şey kendi başına kutsal değildir, ona kutsallık payesini veren Ben’im, Benim sözüm, Benim kararım, Benim diz çöküşüm, kısacası Benim vicdanımdır.
Sayfa 93 - Kaos Yayınevi·Kitabı okudu
Alıntı
3.032 Gösterim
Kutsal kavramını hiç anlamadan yazılmış bir yazı. Belki de gayrimüslim olmanızın nedeni okur yazar olmamanızdandır
Önceki 1 yanıtı göster
♛hakan♞kutlu♛♛hakan♞kutlu♛ alıntı yaptığınız kişi katı bir ateist. Alıntıladığınız kısım "kutsal" kavramı olan yani metafizik bağı olan her türlü inanca ve düşünceye savaş açmış bir kısım. Müslüman olmanıza sevindim. Biraz daha dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
5 yanıtı göster
Kimin dinini kimden korkuyorsunuz? Kimi ötekileştiriyorsunuz? Tükenmediniz,bizi tükettiniz! Senin peygamberin kimi ötekileştirdi? Örnek aldığın sünnet diye tutunduğun rehberin oysa yolunuz yol mu? Yoksa kibiriniz rehberinizi mi unutturdu???
Bu yorum görüntülenemiyor
3. Bu yazıda kutsalınız olmasın o size zarar verir demiyor, kutsalınız olabilir ama kutsal alan kullanılarak manipüle edilebilirsiniz. Vicdanınız ölçünüz olsun, vicdan terazisinde tartmadan sırf kutsal diye her söyleme inanmayın diyor. Ama insanlar kah yazara kah paylaşan kişinin görüşlerine karşı olduklarından hemen kutsaliyeti savunuyormuş gibi yapıp bel altı vurmaya çalışmışlar. Yani onlar da kutsalı manipüle etme derdine düşmüşler, açık konuşayım yemezler. Diğer bu yazıyı okuyanlara son notum: ayık olun. (Ayık olmak dini, vicdani inancınıza da iyi gelir)
Eyvallah Hocam. Rasyonel analiz yapabilen okurları görmek çok değerli. Ne yazık ki insanlar müthiş önyargılı çünkü çocukken fena şekilde zihinleri manipüle edilmiş. Yetişkin olduklarında yorum yapanlardan görüldüğü gibi meselelerin özünü anlamak yerine ya yazara ya da onu paylaşan okura saldırıyorlar. Halbuki biraz aydınlanmış olsalar kendi önyargılarına saldırması ve kendisini sıfırdan yaratması gerekirdi.
1 yanıtı göster
1. Yazarın ateist, komünist, faşist, dindar, muhafazakar, zenci, beyaz, yeşil…. Olması beni ilgilendirmiyor. Ben cümleyi kendi perspektifimden değerlendirmek ve hepsinden alabiliyorsam birşey almak istiyorum. Bu her okuduğuma katılacağım anlamı içermiyor. 2. Yazıdan benim perspektifime uğrayıp yansıyan ise: Gün geliyor kutsallık payesi verdiğimiz kavramlar, olgular, kişiler o payeye dayanarak kutsalımızı sömürüyorlar ve biz buna müsaade ettikçe akıl, kalp ve hepsinden önemli vicdanımızı kaybediyoruz. Kutsallık atfettiğimiz kavram, olgu ve şahıslar evrensel insani değerlerle çeliştiğinde onu kutsal bulduğumuz İçin evrensel değerleri ve asgari insani müşterek noktayı kaçırıyoruz. Allah bize akıl vermiş düşünelim diye. Düşünmek zahmetsiz ve bedava bir eylemdir. Lütfen azıcık hareket edin.
düşündüm. bana bu dünyada kendinden başka hiçbir şeyden korkmama emrini veren, o'ndan başka kimseye itaat etmediğim ve baş eğmediğim, bana 'ben' olmayı öğütleyen allah'a tekrardan iman ettim. teşekkürler.