Puan vermedi·216 syf.····Okunma: 07 Ekim 2025 18:17 Bu yazarı nereden hatırlıyorsun? Yaşamak* eseriyle Sonra büyüsüne kapıldıysan muhtemelen Kanını Satan Adam'ı da okumuşsundur, ben öyle yaptım en azından. Sonra yetti mi, cıks...
Yedinci Gün* diye bir kitabı daha var diye arar, araştırırsın & 4 haneli fiyatlar görürsün, rafa kaldırırsın derkeeeeen sağ olsun Jaguar basıma sunar & makul bir şekilde kitabı alırsın. Uzun uzun anlattım çünkü Yu Hua'nın külliyatını kesinlikle edinmek isterken ket vurulmuştu yıllar önce & mutlu sona ulaştım nihayet.
Doğmasıyla anne-babasız kalan, farklı & güzel bir hayat yaşayan başkarakterimiz, bir sebeple ölür & külleri yakılana ya da mezarı olana dek arafta beklemeye başlar, kitaba yedinci gün adını verense bir-bir bu günlerde yaşanılan olayların aktarılması elbette.
Diğer kitaplarından farklı olarak sadece başkarakter etrafında dönmüyordu bu eser, onunla yakından ya da uzaktan ilişkisi olmuş olanların da hikayesi uzun uzadıya anlatılmıştı, buna sebepse toplumsal sancıların farklı kişiler üzerinden anlatılmasının amaçlanmasıydı bana göre.
Yazarın farklı bir bakış açısı var, bir kez okuduysanız bu kitabı da bu sebeple asla es geçmeyin derim, hem mezarı olmayan ölülerin diyarını* merak etmez misiniz?
İyi okumalar -.-