2025 95. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 01:50
Selamlarrrr Şu aralar o kadar yoğunum ki her boşluğumda şu bebeğe koştum desem yeridir. Öyle sevdim kiiii. Ki daha basılmadan hakkında bir sürü edit gördüğüm bir kitaptı Kızıl Gerdan, yemin ediyorum bak o editler halt yemiş onların üstüne tur bindirecek bir kurguydu aşık oldum aşık. (Bir kuple Ali Cihan Gencer alayım lütfen ya bir adamın nasıl bir kitap boyunca hiç falsosu olmaz canıma kastın mı var aşık olduk işte şimdi napcaz tez elden Ali Cihan Gencer bebeği falan birşey çıkarın görmeye ihtiyacım var ) Şimdi bildiğiniz kitabın konusuna dalış yapacağım; Balca Zorlu yedi yaşındayken kardeş gibi gördüğü arkadaşının intihar haberiyle sarsılır ve bunun bir intihar olmadığını yıllar boyunca kendine kodlayarak büyür. Öyle ki çok istemesine rağmen Güzel Sanatlar Fakültesi yerine Tıp Fakültesi' nde okuyarak adli tıp bölümünü seçer tek isteği arkadaşının ölümünün ardındaki gizemleri ortaya çıkarmaktır. (Ben özellikle kitabın ilk sayfaların yaşanan olaylarda şok oldum çünkü hiçbir tanıtım da, videolar da vs görmemiştim dehşet sarstı beni.) Balca' ya hayat daha farklı bir kapı daha açar ve İstihbarat teşkilatı olan Kızıl Gerdan' da çok küçük yaştan itibaren bir gölge ajan olarak yetiştirilir. Ve kendisine hiç görmeyeceği bir kıdemli ajan atanır. Ali Cihan Gencer namı diğer Kavur.. ("sen adamım bakma öyle" çalıyor kafamda resmen ) Bu ikili tam yedi yıl boyunca birbirlerini görmeden, seslerini bile duymadan iletişim halinde kalırlar ve kelimeler üzerinden birbirlerine tabiri caizse tutulurlar. (Ya yiycem bir görsel bile olmadan nasıl sevdiniz ölürüm ) Velhasıl ajanlık hayatları dışında da bu ikilimiz birbirlerini hiç tanımasalar da aileleri çok yakın dost ve komşulardır. Üstelik Ali Cihan ve Balca' nın abisi çok yakın iki arkadaşlardır. Ve booommm iki aile bu ikilinin evliliği diye tuttururlar.. Hah işte tam bu noktada bizim sevgililik oyunu baş gösterir çünkü ikisi de yedi yıldır görmedikleri o kişiye aşıktırlar..(kendinize gelin birbirinize aşıksınız bebeklerim ) Bu ikisinin birbirlerini ilk fark ettikleri an o kadar güzeldi kiiii. O bağları, destekleri özellikle Ali Cihan' ın Balca üzülmesin diye gözünün içine bakması yiycem bu kadar güzel sevemezsin be adam. Bakın gerçekten tek falsosu yok özene bezene yaratılmış Ben kitabın ortalarındayken kitaptaki bir yan karakter hakkında dehşet spoi yedim Zerrin kenar yüzünden sinir krizi geçirdim hatta çünkü okurken kendim öğrensem şok üstüne şok yaşayacağım bir olay olurdu. (Salak gidip kitabın sonuna bakmış bana sonunu söylüyor) Neyse velhasıl aşk yaşıyorum kitapla efenim. Özellikle sonlarda yaşanan olaylar da ben Balca' ya o kadar üzüldüm ki abi hak etmedi nasıl kıydınız lan kıza. Hayatının içinden geçmişler, kendi için yaptığı tek bir şey yok hep başkası için yaşamış resmen o darmaduman oluşunu içimde hissettim.(Not: Öldürseler Yalvaç ve Göçebe'yi affetmezdim bence yaptıkları çok ağırdı çünkü.) Kitapta yan karakter olarak Sencer ve Leyal ikilisine bayıldım. Onları kitap olarak okumak için sabırsızlanıyorum. Özellikle olay içinde olay istediğiniz kitaplar arıyorsanız tavsiye ederim. İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim
Kızıl GerdanPınar Salman · Pukka Yayınları · 2025208 okunma
Tek kitap mı?
blueekitaplik
Bağımsız seri diyebiliriz. Bu kitabın karakterlerinin hikayeleri bu kitapta bitiyor diğer kitap yan karakterleri ele alacak
Sjsjsj Gök kuzgunu da birlikte okumak dileğiyle djddj
blueekitaplik
Seninle bir daha nah okuma yaparım 🤬