Psikolojik gerilim ve kara karakter temalı okumalar yapmayı seviyorsanız bu kitap tam olarak size göre.
Yazarın yakın bir zamanda #anne adlı kitabını okumuş ve kesinlikle çok sevmiştim. Ama ne yalan söyleyeyim bu kitabı daha çok sevdim.
Ve gerçekten okuduklarım karşısında biraz şok oldum. Ben daha fazla uzatmadan bu kısmı hemen konusuna değinmek istiyorum.
Kitap iki kısımdan oluşuyor ; Ana karakterimiz Lissa'nın çocukluk ve ergenlik dönemi bir de yetişkinlik şimdi zamanı şeklinde.
Lissa McColl, çocukluğu boyunca sürekli küçümsenen, itilip kakılan ve görmezden gelinen ve sevilmeye aç bir çocuk olarak büyüyor. Ailesinden hatta özellikle annesinden bulamadığı sevgiyi ve çevresinden bulamadığı ilgiyi başka yollardan elde etmeyi öğreniyor. Bu da Lissa’nın aslında içten içe daha küçüklüğünden itibaren içinde karanlık bir yanının çıkmasına sebep oluyor.
Özellikle annesinin sadece Lissa'nın babasına olan düşkünlüğü ve ona bu kadar bağlı olması beni bile sinir etti. Adam sözde iş seyahatlerine gidiyor, adam gidince kadın hayatla bağını koparıyor resmen gözü kızını bile görmüyor.
Bu da yetmezmiş gibi bir de okulda akran zorbalığına maruz kalır. Ki bu çocuklar daha 10 yaşında
Okula gelen yeni kız Jemma, bir anda popüler olur ve o da Lissa ile uğraşmaya başlar.
İnanır mısınız Lissa ile uğraşanlara kızarken Lissa'nın yaptığı o planlarla da şok oldum. Kafasında onunla uğraşanlarla ilgili onları yok etme planları yapar ve bunu da başarır. İnanın okumanız gereken kısımlar bunlar.
Lissa, bir süre sonra da babasının ani ölümü ve annesinin akıl sağlığıyla da başa çıkmaya çalışır. Ama durun daha bitmedi... Babasının ölümünün ardından annesinin özel kliniğe yatması ve onun bakım masrafları içinde neler yapabilirim diye düşünürken avukattan öğrendikleri Lissa'yı bir hayli şaşkına çevirir. Babasının aslında bir başka hayatının daha olduğunu bir başka ailesinin daha olduğunu öğrenir. Ve annesi ikinci kadın konumunda olduğundan diğer kadın eve ve bir miktarda paraya konmuştur.
Tabi Lissa'nın bu paraya ihtiyacı vardır. Ve gereken tek şey o kadının ortadan kalkması.
Lissa'nın hayatı ne zaman normale dönecek diye düşünürken, onun gibi Hemşire olan meslektaşı girer devreye... Onda tanıdık olan bir şeyler olsa da Lissa bunu zamanla anlayacak ve o gizemi de çözecek.
Net söylüyorum, gidin alın ve okuyun! Böylesine gizem ve gerilim dolu olacağını asla tahmin etmemiştim. Kesinlikle çok sevdim.