2025 69. kitabı
Dedeye Yol Göründü Dede, ayağını taze sıvandığı sırada üzerine atılan 12 9 2012 tarihli sokak kapısının eşiginden atlatıp arka sokağa çıktığında artık bambaşka bir kişilikti. Evet, eski bir ev, eski eşylar içinde eskiyip gitmiş iki vücut. Dede ve Nine... Birbirleri ile hiç konuşmayan eski günlerin acısını halen birbirinden çıkarmaya çalışan karı- koca. Her ay bir taziye haberi alarak memleketine giden dede,tabi ki bu bir bahane. Yine bir yakınından telefon bekler. Onun evden gitmesini bekleyen de bir nine vardır. Ama bir taraftanda her gün onun eve geliş yolu gözlüyor gibi de hissettim ben. Sanki gelmese mutsuz olacak gibi. Yada ben öyle istiyorum. Geçmişte neler yaşandı bilinmez tabiki ama yemek vermeyecek,kıyafetlerini yıkamayacak, iki çift laf etmeyecek kadar da olmamalı. Neneye de fazla yüklendik sanki. Geçmişteki talihsiz evliliği ve babasına olan kini halen devam ediyordu. Sıradan bir mahallede, sıradan bir ev,sıradan insanlar ve her gün aynı hızla akıp giden yaşamlar. Sesizce bir sandalyede veya çek yatta ölümü bekleyen hayatlar. Kişileri ve eşyaları anlatım tarzı ile sanki o küçük evde, tozlu sandalyede bahçedeki ağacın gölgesinde çayımı yudumladım resmen. Demir kapının çalınma sesini duydum sanki. Sayfa sayısı az ama hissettirdikleri derin bu güzel kitabı okumanızı tavsiye ederim. Keyifli okumalar.... #dedeyeyolgöründü #polemik #okudumbi̇tti̇ #reklamyok #kendimiçin #kendimaldım #okudum #dede #nine #geçmiş #kin #ofke #hayatlar #yaşamlar
Dedeye Yol GöründüMahmut Abdullah · Polemik Yayınları · 2025157 okunma