·424 syf.····Okunma: 11 Ekim 2025 00:33 Serinin yurtdışında çok ünlü olduğunu biliyorum. Fakat yurtdışında Twilight tarzı bir nostaljik anlam taşıyor bu seri yayınladığı dönem itibariyle. Bizde ise yeni çevrildi. Fakat yazıldığı dönemi çok yansıtıyor, bu da bir ikililik yaratıyor.
Bir yandan günümüz kurgularının formüle olmuş birbirine benzer halinden uzaklaştığınız için mutlu oluyorsunuz. Diğer yandan o yılların acemi hissiyatı sizi başta yoruyor, kitaba bağlanamıyorsunuz.
Benim için kitabın ilk yarısı "yazıldığı yıllarda okusam severdim herhalde" ile "bu çeviride bir sorun mu var" arasında gidip geldi. Kitap akmıyor gibi. Karakterler bir donuk. Olaylar bağlamadan uzak. Yarım bırakmam ama vereceğim puan belli oldu demiştim. Ama ikinci yarıda kitaba alıştıkça biraz daha çözüldü oturdu rayına her şey. Karakterleri hala tam olarak benimsedim diyemem. Ama devam kitabını almaya ikna olacak kadar sevdim. Olaylar belli bir yön aldı. Kurgu kafamda oturdu kısmen.
Farklı bir şeyler okumak isteyenlere tavsiye ederim. Ama tarzına alışmak için biraz zaman gerekiyor onu da söyleyeyim.
İyi okumalar ..