2025 32. kitabı
#ParisinKalbindekiİnci "Sevdiğim kadına getirdim bunu ama kabul etmedi. Onu bir dilenci bile verse kabul edermiş ama ben verdiğim için kabul edemezmiş. Oysa incileri çok sever, incilerin her zaman ilhamverici olduğunu söyler. İncilerle ilgili araştırmaları ve şiirleri bile vardır" dedi." Merhaba kitap severler bugün size @/yagmurkutsall 'ın kaleminden çıkan ve film tadında olan bir eser ile geldim. ️ Kitabımız Alain ve Genevieve ile Louis ve Clara 'nın aşklarını anlatan iki farklı zamanda geçmektedir ve biz de Paris'in sokaklarında Louis ile kayıp bir incinin peşinde koşarken geçmişin sırlarını, gizlenen acılarını okuyoruz. Eser 1804'de ailesine ve isteklerine ayak uyduramayan Louis'i okuyarak başlıyoruz. Louis babası Henri ile hiçbir sekilde anlaşamaz iken amcası Alain ile hem çok iyi ablaşmakta hem de aynı dik duruş, aynı derinlikteki mavi gözleri ile ona çok benzemektedir. Bir gün aldığı mektup ile amcasının, babasının oyunu ile savaşa götürüldüğünü ögrenir ve amcası ondan çok önemli olan bir inciyi bulup Genevieve'ye götürmesini ister. Amcasına fazlasıyla düşkün olan Louis için bu istek fazlasıyla önemlidir ve bu yolculuğunda ona aşık olduğu, Genevieve'nin yeğeni olan Clara adında alt sınıftan bir kız yardım edecektir. Louis ve Clara, Genevieve'yi ararken bir yandan da 1776'dan 1804'de kadar Alain ile başlarına gelenleri, aşklarını, kayıplarını, yaşadıkları güzellik ve acı dolu günlere, dönemin sınıf ayrımına ve güçün getirebileceği kötülüklere de şahit oluyoruz. Gabriel ve Alain ile Sara ve Genevieve'nin arasındaki dostluk çok güzeldi. Birbirilerine kocaman bir aile kurmuşlardı. Ancak Henri'nin kötülüğü onlara da bulaşmıştı. Bu süreçte ikisini de anlamak o kadar üzücüydü ki Sizce Henri onlara ne yaptı? Alain ve Genevieve neler yaşadı da yolları ayrılmak zorununda kalıp Louis'den onu bulmasını istedi? ️ Yazarın kaleminden, @/engelsiz_okurrr 'un tavsiyesi üzerine okuduğum ilk eserdi. Son olacağını sanmıyorum kalemine bayıldım. #engelsizokurlaokuyoruz
Paris’in Kalbindeki İnciYağmur Kutsal · İkinci Adam Yayınları · 202548 okunma