Blackout 2Elif Kaplan
Selam sevdiğim serinin final kitabı ile geldim.
Yazarın dili sade ama duygusal derinliği çok güçlüydü. Her cümlede bir iç hesaplaşma, bir umut, bir sarsıntı vardı. “Aşık olmak blackout olmak gibidir.” cümlesi özellikle çok etkileyiciydi.
🩵Okuyanlar bilir en son Teyfik Tuğrul Türkdoğan karakterimiz tehlikeli bir kaza yapmıştı. İdolü olan komutanına bir itirafta bulunmuştu. O yüzden kitaba heyacanla başladım. Kazandan çok derin yaralar almasada yine komutanı tarafından sınandı.
Ceyhan hayran kaldım bu kitapta nasıl bir sevgili,eş olunur fazlasi ile gösterdi . Yüzümü güldüren şeyler oldu hele o, büyülü evlenme teklifi dillere destandı.
Hayat malesef her zaman toz pembe değil .İyi şeyler olduğu kadar bizi sınıyan kötü olaylar da var .En yakın arkadaşı Serdar ilgili yaşadığı olay ise hayatında derin bir iz bıraktı. Artık daha sert bir adamdı. Üzerine Timuçin'in hayatını sarsan ve onu büyük bir hayat sınavında tercih yapmak zorunda bırakan olay . Tuğrul için daha fazla bir iç hesaplaşma oldu diyebilirim.
Bu hikâyeyi benim için özel kılan şey, sadece bir aşk romanı olmamasıydı; aynı zamanda bir “yeniden doğuş” hikayesi. İnsan ne kadar düşerse düşsün, sevgi ve inançla yeniden ayağa kalkabileceğini anlatıyordu.
Son sayfayı kapattığım da içimde bir doluluk kaldı; hem hüzün hem umut birbirine karıştı. Bu kitap bana “bazı yaraların insanı bitirmediğini, aksine daha güçlü hale getirdiğini” gösterdi.
Kitapta beni üzen ve sarsan tek şey Teyfik'in kardeşine olan tutumu okuyanlar beni anlayacaktır.
Verda , sana azda olsa kırılma hakkı bile vermediler. Bence biraz hakkındı . Evet zor bir durum ama yine bir tepki vermeni bekledim sanırım.
Serdar ve Tuğrul arkadaşlık bağı ise beni çok etkiledi. Daha fazla şey yazarsam spoi vereceğim o yüzden yorumum bu kadar .
Yazarın eline emeğine sağlık çok severek okudum. Kitapta yine askeri terimler fazlası ile kullanılmış bu çok hoşuma gitti. Savaş pilotu olan askerin hikayesini okurken hem duygulandım hemde onlarla gurur duydum.
Artık onlara daha farklı bir gözle bakıyorum .