2025 106. kitabı
Herkese merhabalar, Bugün sizlerle minik kalplere dokunan, sıcacık bir hikâyeden bahsetmek istiyorum: Serap Tiryaki’nin kaleminden “Neşeli Havuz” Bu kitap, otizm spektrumlu bir çocuk olan Efe’nin suyla, cesaretle ve kendi iç dünyasıyla kurduğu özel bağın hikâyesi. Efe, suyu çok sever ama yüzüne sıçramasından hiç hoşlanmaz. Yüzme kursuna başladığında onu bekleyen sihirli bir sürpriz, hem Efe’nin hem de okurun kalbine umut dolu bir dokunuş bırakıyor. “Neşeli Havuz”, sadece bir hikâye değil; farklılıkların güzelliğini, empati kurmanın önemini ve sevginin iyileştirici gücünü anlatan bir farkındalık kitabı. Kuşe kâğıdı, renkli sayfaları ve tatlı çizimleriyle çocukların dünyasına neşe katarken; yetişkinlere de sessiz bir hatırlatma yapıyor: Her çocuk kendi renginde güzel. Okurken hem duygulandım hem gülümsedim. Efe’nin hikâyesi, minik okurlara “ben de yapabilirim” cesaretini verirken, büyüklerin yüreğine de umut ekiyor. Neşeli Havuz, çocukların kalbine dokunan, öğretici olduğu kadar sevgi dolu bir kitap arayan herkes için harika bir seçim. Sevgiyle kitapla kalın.
Neşeli HavuzSerap Tiryaki · Mavi Nefes Yayınları · 202517 okunma