·107 syf.····Okunma: 14 Ekim 2025 11:27 Bu kitabın abartıldığını düşünüyorum, nobellik değil kesinlikle. Kitabın çevirisi de son derece kötüydü, “inşallah ölürsün, Allah kahretsin.” Müslüman mı bu adamlar?!! Ayrıca kitapta Türklerden de söz edilmiş, anlam veremedim. “Hey Türk!” Diye bağırdıkları bir sahne vardı Santiago’nun arkasından.
Bazen bazı kitap, film ve dizilerin çok abartılarak göklere çıkarıldığına tanık oluyorum. Bundan kat kat iyi kitaplar okumuşluğum vardır. Sanki insanlarda da “herkesin övdüğünü eleştirmek bana düşmez” tarzında bir tavır varmış gibi. Kimse bir şey de diyemiyor, her şeyi eleştirebiliriz oysa. Ben pek sevemedim, beklentiyi karşılamıyordu zira.
Bu olayın bin beteri Türkiye’de her gün yaşanıyor, bizim olaylarımızı duysalar küçük dillerini yutarlar herhalde! Okumasanız da olurdu çünkü zaten bildiğiniz olaylar… 2 abi, düğün sabahı terk edilen kız kardeşleri için “namus cinayeti” işlerler, son derece klasik. Kolombiya’da da varmış demek ki bunlar… puanım 10 üzerinden 2. Bu puan çok bile ! Metroda güzel aktı.