2025 107. kitabı
Bugün sizlere yaşanmışlıklarla bezenmiş bir kitapla geldim. Ümit OKLU ’nun yazdığı “Bir Ümit”… Adı bile içimde bir sıcaklık bıraktı. Ümit Oklu’nun kalemiyle tanıştığım ilk andan itibaren, onun sözcüklerle değil duygularla yazdığını fark ettim. Kitap, adeta bir insanın kalp atışlarını duyuyormuşsunuz gibi gerçek… Kırılgan, sade ama öyle dokunaklı ki, okurken bir sayfasında yutkunuyor, diğerinde derin bir nefes alıyorsunuz. Hikâye; hayatta her şeyin üst üste geldiği, ışığın azaldığı o anlarda bile bir yerlerde hâlâ umut olduğuna dair sessiz bir hatırlatma gibi. Yoğun bakım odalarının, şehir gürültüsünün ve içsel sessizliklerin arasında bir insanın yeniden doğuşunu anlatıyor. Yazarın anlatımında gösteriş yok; içtenlik var, sade bir duygusallık var. Küçücük bir detayla bile kalbinize dokunabiliyor. O kadar yalın yazmış ki, bazen bir cümle koca bir hayatı anlatıyor. Kısa bir kitap olmasına rağmen bitirdiğinizde içinizde uzun bir yankı bırakıyor. Benim için Bir Ümit, sadece bir hikâye değil; hayata yeniden inanmanın, kırıldığın yerden tekrar filizlenmenin sembolü oldu. Küçücük bir kitap, ama yüreğinizde kocaman bir yer açıyor. İyilikle ve kitapla kalın.
Bir ÜmitÜmit Oklu · Kitap Yurdu Doğrudan Yayıncılık · 202527 okunma